Gent gran

L’atenció i les cures a les persones grans i dependents són una prioritat al Garraf, i un dels eixos de desenvolupament de la comarca en els propers anys.

El Consell Comarcal del Garraf, els ajuntaments, el sector empresarial, els sindicats, universitats i grups de recerca, entitats i associacions hem creat el projecte "Garraf, comarca cuidadora" i treballem conjuntament per convertir el Garraf en una comarca capdavantera.

La voluntat d'aquest projecte és fomentar l’envelliment actiu i millorar la qualitat de vida de les persones grans i dependents, a través de diversos serveis com Envelliment de Quilòmetre Zero, el programa d'activitat física per a persones grans - Som-hi! i la Guia de serveis i recursos per a la gent gran del Garraf.

Així mateix, enguany s'estan desenvolupant diferents projectes de recerca i innovació com "Indellar" que té la finalitat de potenciar l’envelliment actiu i lluitar contra la soledat no volguda, a través una plataforma tecnològica i "Talent Trainer" que consisteix en la creació d'un assistent virtual que actuarà com a suport personal i contribuirà a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat. Aquests projectes tecnològics es desenvolupen de la mà de l'Institut de Robòtica per a la Dependència i la Fundació Ave Maria. 

Serveis