Primera acollida per a persones estrangeres

El Servei de Primera Acollida pretén donar resposta a les necessitats inicials de formació i informació de les persones nouvingudes per tal de facilitar la convivència i la inserció laboral a Catalunya, mitjançant l’expedició del Certificat d’Acollida.

Adreçat a:

Totes aquelles persones estrangeres empadronades als municipis d’Olivella, Canyelles i Cubelles, independentment de la data d’arribada.

Per a què serveix el Certificat de Primera Acollida?

El Certificat de Primera Acollida és útil en els processos d’estrangeria com ara l’arrelament social i l’esforç d’integració social, la modificació o la renovació d’autoritzacions de residencia, entre d’altres.

A més, pot servir d’ajuda a l’hora de cercar feina o de fer valer l’experiència i formació anteriors.

El Certificat d’Acollida s’expedeix demostrant l’aprofitament dels tres mòduls oferts pel Servei de Primera Acollida:

  • Mòdul A per aprendre català i castellà amb un mínim de 90 hores de formació en cadascuna de les dues llengües oficials.
  • Mòdul B sobre coneixements laborals, amb una durada mínima de 15 hores.
  • Mòdul C sobre coneixements de la societat catalana, el seu entorn jurídic, i els serveis de l’entorn més proper amb una durada mínima de 15 hores. 

Els coneixements previs de català o castellà o els cursos realitzats al SOC es poden reconèixer, per a certificar l’aprofitament dels mòduls.

Horaris d'atenció: 

  • Dilluns: Olivella de 8 h a 14 h. Serveis socials. Tel. 627 03 27 69
  • Dimarts i dijous: Cubelles de 8 h a 14 h. Els diojus també de 15 h a 18 h. Centre Social, despatx 2. Carrer de Joan Roig i Piera, 3-5. Tel. 627 03 27 69
  • Dimecres i divendres: Vilanova i la Geltrú. Consell Comarcal del Garraf de 8 a 14 h. Plaça Beatriu de Claramunt, 5-8. Tel. 93 810 04 00 - 627 03 27 69
  • Les persones residents al municipi de Canyelles que vulguin atenció presencial, poden sol·licitar-ho amb cita prèvia i se'ls atendrà a les oficines de Serveis Socials, a l'Ajuntament.

Aquest servei és finançat per la Generalitat de Catalunya.

Darrera actualització: 21.09.2023 | 11:44