El Consell Comarcal del Garraf rep la visita de la Delegació del Govern d'Igualtat i Feminismes al Penedès

Divendres, 23 de febrer de 2024 a les 00:00

El serveis adreçats a les dones, persones nouvingudes i col·lectiu LGTBI van fer més de 3.000 atencions el 2023 a Canyelles, Cubelles i Olivella.

El Consell Comarcal del Garraf va rebre ahir la visita institucional dels serveis territorials d’Igualtat i Feminismes al Penedès. La directora territorial al Penedès, Glòria Clota Marzà, va ressaltar que “l’objectiu com a servei territorial és impulsar i donar a conèixer les polítiques públiques d’Igualtat i Feminismes sempre amb l’acompanyament dels ens locals, per donar serveis a la ciutadania i donar resposta a totes les necessitats del territori”.

Per la seva part, la presidenta, Mònica Gallardo va agrair la visita institucional dels serveis territorials i es va mostrar molt satisfeta “perquè aquesta jornada ens va servir per conèixer quina és la voluntat del Govern en aquest àmbit, concretament a la nostra comarca, i també perquè els recursos que arribin aquí siguin assertius d’acord amb les necessitats singularitats que tenim com a territori. Les necessitats són molt amplies i poder treballar-les conjuntament per nosaltres és molt important”.

A la reunió, que també va comptar amb la participació de la consellera delegada d’Igualtat i Feminismes, Rosalía Márquez, la regidora d’Igualtat de Cubelles, Núria Planas; la regidora d’Igualtat de Canyelles, Carmen Pilar Jelonch i la regidora d’Igualtat d’Olivella, Marina Rey, es va valorar positivament el desplegament dels serveis territorials al Penedès perquè contribuirà a generar polítiques d’Igualtat i Feminismes amb més coneixement del territori.

El Consell Comarcal del Garraf va destacar que els nous acords i finançament de totes les administracions per al període 2022-2025 han permès incrementar els recursos, equips i serveis, així com crear-ne de nous. Tanmateix, es van posar sobre la taula algunes preocupacions com la manca de concreció sobre la continuïtat de les dotacions econòmiques per la gestió d'alguns programes i per la contractació dels professionals.

Finalment, es van posar en valor les diferents eines que s'han desenvolupat per la coordinació entre administracions i professionals de diferents àmbits com el Protocol Comarcal d'Abordatge Integral de les Violències Masclistes, així com la planificació d’altres plans que s’elaboraran properament com el Pla de Gènere 2024-2027 i el Pla d’actuació per a la transversalització de les polítiques migratòries, i es va plantejar la necessitat de tenir suport econòmic i tècnic per l'execució de diferents accions.

Serveis d’Igualtat i Feminisme

A través de convenis de col·laboració amb el Departament d'Igualtat i Feminismes i l’Institut Català de les Dones, el Consell Comarcal del Garraf i els ajuntaments de Canyelles, Cubelles i Olivella ofereixen el Servei d’Informació i Atenció a les Dones – SIAD Garraf, el Servei d’Atenció Integral per persones LGTBI– SAI Garraf, el Servei de Primera Acollida, i l’Espai Concilia “Temps x cures”, amb la implicació de diferents equips de professionals que es desplacen als tres municipis.

Durant el 2023 aquests serveis van fer més de 3.000 atencions a Canyelles, Cubelles i Olivella, que van beneficiar un total de 661 persones: 179 dones, 13 persones LGTBI, 80 persones nouvingudes i 389 infants. El pressupost que aporta el Departament d’Igualtat i Feminismes per aquests serveis és de 276.500,78 € i es complementa amb aportacions addicionals de la Diputació de Barcelona i del propi Consell Comarcal del Garraf.

Darrera actualització: 23.02.2024 | 10:20

Imatges