Nou curs sobre la societat catalana, per a persones nouvingudes

Divendres, 30 de setembre de 2022 a les 00:00

El curs de coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic forma part de l’itinerari formatiu per a persones nouvingudes.

El Servei de Primera Acollida, que presten els ajuntaments de Cubelles, Canyelles, Olivella i el consell comarcal, organitza un nou curs de coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic per a persones nouvingudes. El curs té una durada de 15 hores i es realitzarà del 17 al 21 d’octubre, de 10 a 13 h al Centre Social del Cubelles. La formació és gratuïta i està oberta a totes les persones interessades. Per a apuntar-s’hi cal fer inscripció prèvia via WhatsApp al 627 03 27 69, fins al 14 d’octubre.

Durant aquest curs, les persones participants aprendran aspectes geogràfics, històrics, culturals i socials de Catalunya, i coneixeran temes com el sistema polític i administratiu, l’associacionisme i la participació ciutadana, els drets i els deures fonamentals, l’habitatge, els serveis socials, la salut i l’ensenyament, entre d’altres.

Aquest mòdul forma part de l’itinerari formatiu per a persones nouvingudes, que també inclou un mòdul de coneixements laborals de 15 hores i un mòdul de català de 90 hores. L’aprofitament dels tres mòduls dona accés al Certificat d’Acollida, que és útil en els processos d’estrangeria com l’arrelament social i l’esforç d’integració social, la modificació o la renovació d’autoritzacions de residència, entre d’altres. A més, pot servir d’ajuda a l’hora de cercar feina o de fer valer l’experiència i formació anteriors.

El Servei de Primera Acollida ofereix acompanyament, seguiment i orientació a persones nouvingudes al territori, especialment de Canyelles, Cubelles i Olivella, amb l’objectiu de promoure la seva autonomia i facilitar el procés de regularització de la seva situació administrativa.

L’horari d’atenció presencial és: dimarts a Olivella de 8 h a 15 h a l'Espai la Crivillera; dimecres i divendres de 8 a 15 h a Vilanova i la Geltrú, al Consell Comarcal del Garraf, i dijous a Cubelles de 8 h a 15 h al Centre Social. Cal demanar cita prèvia via WhatsApp al 627 032 769 o bé per correu electrònic a primeraacollida@ccgarraf.cat.

El Servei de Primera Acollida té un compte a Instagram (@acollidagarraf) des del qual comparteix informació pràctica sobre els processos d’estrangeria i sobre tràmits bàsics com l’empadronament, la targeta sanitària, etc.

Darrera actualització: 14.10.2022 | 08:58