Benvinguda

El Consell Comarcal del Garraf és una institució que dóna serveis als municipis i la ciutadania, per impulsar la cohesió, l’equilibri i el desenvolupament de la comarca. Des d’aquesta institució donem suport als municipis de menys de 20.000 habitants en tots aquells serveis delegats per Llei, gestionem els serveis socials bàsics de Cubelles, Canyelles i Olivella, coordinem la concessió d’ajuts de menjador i el servei de transport escolar. També oferim el servei d’informació, assessorament i tramitació de sol·licituds relacionades amb l’habitatge: ajudes per la compra, el lloguer i la rehabilitació d’habitatges, que concedeix la Generalitat de Catalunya.

D’altra banda, gestionem serveis socials especialitzats relacionats amb l'atenció a la infància i adolescència, a dones víctimes de violència masclista, a persones LGTBI i a persones amb dependència. També desenvolupem programes de joventut, gent gran, prevenció de les drogodependències i primera acollida a persones nouvingudes, entre d’altres.

Des del Consell Comarcal del Garraf treballem, conjuntament amb els ajuntaments, per a implementar projectes de dinamització del mercat de treball, per a aconseguir un creixement sostenible de la comarca, per millorar la mobilitat de la seva població i per impulsar polítiques de desenvolupament econòmic. També realitzem estudis sobre planificació territorial i sectorial i fem el seguiment de les principals actuacions d’altres administracions al Garraf.

D’altra banda, impulsem i coordinem tres projectes comarcals amb finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), que cerquen millorar la qualitat de vida de les persones: “Envelliment actiu i saludable, i dependència”, “Garraf: camins, patrimoni i natura” i “Eficiència energètica del Garraf”.

En altres àmbits d’actuació, desenvolupem programes de difusió de la cultura i el patrimoni del Garraf, dinamitzem el Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes - Masia d’en Cabanyes i impulsem projectes orientats a fomentar la cooperació i la cultura de pau a través d'accions d’educació per al desenvolupament adreçades especialment als centres educatius de la comarca. Finalment, implantem l’administració electrònica per a facilitar la realització de tràmits per part de la ciutadania, els municipis i les empreses proveïdores de serveis.

En aquest espai web expliquem de forma detallada tots aquests serveis i programes que oferim, perquè volem que aquest consell comarcal estigui a l'abast dels seus ciutadans i ciutadanes. Podeu consultar el nostre catàleg de serveis per àmbits de treball o descarregar-vos el document sencer en format pdf.

Darrera actualització: 25.05.2022 | 08:50
Darrera actualització: 25.05.2022 | 08:50