Salut emocional jove

Programa de formació en salut emocional adreçat als centres d'ensenyament secundari, públics i concertats, de la comarca del Garraf. S'ofereix en coordinació amb els serveis de Joventut dels municipis i el Centre de Recursos Pedagògics del Garraf. 

Oferta formativa per al curs 2021-2022

Tallers A 1r. Batxillerat

PERÍODE DE SOL·LICITUD FINALITZAT

Sessions d'acompanyament d'educació socioemocional, s'utilitzen dinàmiques vivencials que fomenten l'experiència pròpia per generar el debat posterior. 
Duració per grup: 3 hores. Es realitzarà en 2 sessions en format presencial, distanciades en una setmana.

  • OPCIÓ 1: 2 sessions de 1,30h
  • OPCIÓ 2: 1 sessió de 2h + 1 sessió 1h

Contacte per a sol·licitar els tallers: 

Formació A Docents de 3r.-4t. ESO

PERÍODE D'INSCRIPCIÓ FINALITZAT

“Cuidar les teves emocions per acompanyar les emocions de l’alumnat”

Formació per al professorat de 3r-4t d’ESO, en educació emocional com a procés d’autoconeixement per millorar el benestar personal i a l’aula, a més de compartir eines i recursos per aplicar a la pràctica.

Amb reconeixement del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

Total formació 24 hores (18 lectives + 6 tasques)
6 sessions de 3 hores semipresencials i 6 hores d'aplicació a l'aula.
Horari: 16 a 19 h
Dies: 6 Dijous del curs 2021-22
La primera i darrera sessió seran presencials, a la Masia d'en Cabanyes (Vilanova i la Geltrú). Es valorarà el format online o presencial, segons la normativa COVID vigent.

Podeu trobar més informació als documents adjunts.


Salut  emocional jove. Per què?

De les múltiples problemàtiques que poden afectar les persones durant l'etapa d'adolescència i joventut, n'hi ha algunes que han vist augmentat el seu nivell d'incidència i d'intensitat en els darrers anys: bullying a xarxes socials, assetjament i violències masclistes a través del mòbil, suïcidi com a primera causa de mort no natural entre joves de 15 a 34 anys a Catalunya (per davant dels accidents de trànsit), etc.

En aquest sentit, es considera que la gestió saludable de les emocions és un factor de protecció davant múltiples amenaces al benestar del col·lectiu jove i a la construcció del seu projecte vital. La pandèmia del COVID-19 ha posat en relleu la importància de la gestió de les emocions durant el període de confinament i davant la “nova normalitat” a la qual s’enfronten els i les joves.

Les regidories de Joventut de tot el Garraf han expressat l'interès en la creació d'un projecte d'abast comarcal que pugui millorar l'atenció al col·lectiu jove en aquest àmbit. Per poder iniciar una estratègia conjunta, l’any 2020 el Servei comarcal de Joventut va encarregar un estudi sobre la salut emocional de les persones joves del Garraf, al qual van participar més de 600 joves d’entre 12 a 19 anys. Podeu consultar l'estudi a Publicacions.

Un cop analitzats els objectius pedagògics resultants de l'estudi, es va acordar una oferta formativa adreçada a alumnes i docents dels centres educatius del Garraf. Es va presentar als centres el dia 1 d'octubre de 2021, en una sessió on hi van participar els ens locals, el CRP i els centres educatius i que va comptar amb una classe magistral del professor Rafel Bisquerra, catedràtic d'Orientació Psicopedagògica, director de postgraus en Educació Emocional de la UB i reconegut autor de llibres i articles sobre la matèria. Aquesta conferència està disponible al canal Youtube del consell comarcal.


Amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut (Generalitat de Catalunya) i la Diputació de Barcelona.

 

Darrera actualització: 21.07.2022 | 10:50