Garraf: camins, patrimoni i natura

Projecte cofinançant pel Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER) de la Unió Europea

El 31 de maig de 2017 es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya la resolució GAH/1214/2017, de 26 de maig, per la qual se seleccionen les operacions de les entitats locals susceptibles de cofinançament pel PO FEDER de Catalunya 2014 – 2020, eixos prioritaris 4 i 6.

En aquesta resolució s’ha seleccionat el Consell Comarcal del Garraf com a entitat beneficiària del projecte “Garraf: camins, patrimoni i natura”, que es pot consultar al PDF adjunt en aquest espai. Aquesta proposta es realitza en coordinació amb els sis municipis de la comarca.

La proposta comarcal busca aglutinar sota un relat comú diverses iniciatives dels municipis, relacionades amb la promoció i la projecció del Garraf en l’àmbit patrimonial i natural, amb l’objectiu de potenciar l’experiència del visitant, fomentar la creació de llocs de treball i incentivar el número de visitants a la comarca fora de les temporades turístiques.

En aquest sentit, el projecte aposta per la consolidació, coordinació i explicació de les rutes blaves (vora mar) i verdes (per l’interior de la comarca), tot creant unes rutes que lliguen natura i cultura com a part integrant de l’estratègia comarcal de cercar un turisme de qualitat basat en el benestar i la salut. S’hi inclouen tres actuacions d’impacte comarcal, com la creació de la Ruta del Patrimoni del Garraf, el desenvolupament d’una campanya de promoció de la comarca com a destí turístic i l’aplicació de les noves tecnologies a la promoció de les actuacions.

Actuacions:

  • Actuació 1: Mirador integrat al Parc d’Olèrdola (municipi de Canyelles)
  • Actuació 2: Adequació dels jardins de Can Travé (municipi de Cubelles)
  • Actuació 3: Rehabilitació de la Platja Llarga (municipi de Vilanova i la Geltrú)
  • Actuació 4: Senyalització de rutes naturals, culturals i patrimonials de Vilanova i la Geltrú
  • Actuació 5: Camí pedalable de Vilanova i la Geltrú (trams pendents)
  • Actuació 6: Creació del Centre d’Interpretació dels Americanos de Ribes (municipi de Sant Pere de Ribes)
  • Actuació 7: Museïtzació del Castell (municipi de Sant Pere de Ribes)
  • Actuació 8: Visitor Center Masia de Can Milà (municipi de Sitges)

Actuacions amb impacte comarcal, pels 6 municipis

  • Actuació 9: Creació de la “Ruta del patrimoni del Garraf”

L’import total d’execució del projecte és de 2.343.716,19 €, dels quals el 50% està cofinançat pel fons FEDER de la Unió Europea i la durada és de quatre anys. 

     

 

Darrera actualització: 30.04.2024 | 11:00