Ajut per al pagament del lloguer per persones de 35 anys o menys. Convocatòria tancada

Són subvencions per al pagament del lloguer o cessió d’habitatge o habitació  per a l’any 2024 per a persones que tinguin 35 anys o menys.

Bases reguladores:

Aquesta convocatòria es regeix per la Resolució TER/402/2024, de 14 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió, en règim de concurrència pública competitiva, de les subvencions per al pagament del lloguer o preu de cessió d'habitatge o habitació (DOGC núm. 9104, de 19.2.2024

Persones beneficiàries: 

Persones que a la data de la publicació d’aquesta convocatòria tinguin 35 anys o menys i que siguin titulars d'un contracte de lloguer o cessió d'ús d’habitatge o habitació que constitueixi el seu domicili habitual i permanent al territori de Catalunya i compleixin els requisits de la convocatòria.

Import màxim del lloguer i/o cessió mensual:

L’import màxim del lloguer ha de ser de 650 €, en el cas dels habitatges; 350 € en el cas d’habitacions, i de 900 € en cas de famílies nombroses, famílies monoparentals i/o per a unitats de convivència amb algun membre amb discapacitat amb barem favorable (mobilitat reduïda).

Import de l'ajut: 

L’import de la subvenció és de 250 euros (màxim) i 20 euros (mínim) al mes.

Canals de tramitació: 

Presencial:

Oficina Comarcal d’Habitatge del Consell Comarcal del Garraf. Podeu demanar cita prèvia per atenció preferent al Consell Comarcal del Garraf, fent clic aquí. Si no hi ha cita disponible, podeu trucar al telèfon 93 810 04 00 marcant # i l’extensió 1141 de 10 a 13 h, de dilluns a divendres, per demanar hora.

Horari d’atenció: dilluns, dimarts i dijous de 10 a 13 h i dijous també de 16.30 a 18.30 h. Adreça: Plaça Beatriu de Claramunt, 5-8, baixos. 08800 Vilanova i la Geltrú.

L’Oficina Comarcal d’Habitatge també atén de forma descentralitzada a Olivella, Cubelles, Sitges i Sant Pere de Ribes. Els horaris i webs per demanar cita prèvia als municipis es poden consultar aquí

Telemàtic:

Les sol·licituds també es poden presentar a través d’una instància genèrica al web de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, clicant aquí

O per instància genèrica que trobareu al web del Consell Comarcal del Garraf. Cal omplir la instància i adjuntar la sol·licitud de l’ajut al lloguer, degudament emplenada i signada electrònicament amb la resta de documentació, que s’indica a les bases.

Per poder fer els tràmits telemàticament necessiteu l'idCAT certificat digital, el qual permet autenticar-se i signar documents.

Termini:

De l’11 de mar de 2024, 9 h, fins el 12 d’abril, a les 15 h.

Aquesta subvenció és incompatible amb el cobrament d'altres ajuts, per les mateixes mensualitats, provinents de qualsevol administració pública o d'entitats privades, que tinguin la mateixa finalitat.

Darrera actualització: 15.04.2024 | 11:24