Oficina Comarcal de Transició Energètica (OCTE)

L'Oficina Comarcal de Transició Energètica (OCTE) del Garraf és un ens creat per tal d’impulsar la transició energètica a la comarca mitjançant la potenciació de projectes i l’acompanyament als ajuntaments en les seves polítiques municipals, així com l’assessorament i divulgació a la ciutadania.

La missió de l’OCTE s’emmarca en el compromís del Parlament de Catalunya, expressat a la Llei 16/2017 de canvi climàtic, que coincideix amb el del Govern de la Generalitat i es concreta amb uns objectius molt clars: l’any 2030 s’ha de cobrir el 50% de la demanada elèctrica a partir d’energies renovables. L’any 2050 l’objectiu compromès és cobrir la totalitat de la demanda energètica amb energies renovables.

Aquesta transició energètica cap a un model descarbonitzat passa per la substitució progressiva dels combustibles fòssils per energies de fonts renovables, així com per la millora de l’eficiència i l’estalvi energètic en tots els aspectes de les activitats humanes.  

S’han definit dos objectius principals per l’OCTE del Garraf :

  1. Col·laborar en la planificació i disseny comarcal de la implantació de les energies renovables a Catalunya en el marc del desenvolupament del Pla Territorial per a la  implantació de les instal·lacions d’Energies Renovables a Catalunya (PLATER)
  2. Prioritzar el model de generació renovable distribuïda i participativa.

Si necessiteu resoldre qualsevol consulta relacionada amb l’estalvi energètic i les energies renovables, us podeu posar en contacte amb l’OCTE de dilluns a divendres de 8h a 14h30:

  • Correu: energia@ccgarraf.cat
  • Telèfon: 674 79 09 13, també us respondrem per WhatsApp.

 

Darrera actualització: 24.10.2023 | 13:17