Les comunitats energètiques seran tema de debat en una jornada al Consell Comarcal del Garraf

Divendres, 15 de març de 2024 a les 00:00

Un espai per conèixer les possibilitats que ofereixen les noves fórmules de gestió conjunta de l'energia.

El Consell Comarcal del Garraf conjuntament amb els sis ajuntaments del Garraf i l’Oficina Comarcal de Transició Energètica - OCTE Garraf, proposen una jornada per reflexionar i debatre sobre el paper de les comunitats energètiques com a eina clau en la transició energètica cap a un futur sostenible.

La jornada s’adreça a la ciutadania, entitats ambientals, entitats socials, associacions de veïns, ajuntaments i administracions públiques interessats en la sostenibilitat.

Les comunitats energètiques són agrupacions de persones, entitats, administracions públiques o empreses que s’organitzen per transformar els seus barris o pobles cap a un model energètic de propietat col·lectiva, 100% renovable i sostenible.

A través de la jornada es proposa obrir un espai de coneixement i debat sobre les estratègies del govern de la Generalitat de Catalunya, els recursos de la Diputació de Barcelona, les iniciatives dels ajuntaments del Garraf i les experiències d'èxit al país, per conèixer les possibilitats que ofereixen les noves fórmules de gestió de l'energia.

La jornada es durà a terme el dijous 4 d’abril de 16 h a 19:30 h a la Masia d’en Cabanyes de Vilanova i la Geltrú. Per assistir-hi cal fer reserva prèvia al web del Consell Comarcal del Garraf.

Programa:

16 h.  Recepció 

16:15 h. Benvinguda a càrrec de Mònica Gallardo, presidenta del Consell Comarcal del Garraf

16:20 h. Les estratègies per a la implantació de comunitats energètiques

L’estratègia energètica a Catalunya: les propostes de l’Institut Català d’Energia, a càrrec de Marta Morera, directora de l’Institut Català d’Energia. Presenta i condueix Carme Gasulla, regidora d'Acció Ambiental i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Sitges.

Els recursos de la Diputació de Barcelona per a l’impuls de les comunitats energètiques, a càrrec de Francisco de Sárraga, cap de l'Oficina tècnica de Canvi Climàtic i Sostenibilitat. Presenta i condueix  Josep Moya, regidor de Medi ambient i Transformació Ecològica de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes.

17:15 h. Experiències d’èxit a Catalunya

  • Eloi Delgado, membre del Consell Rector de VNG Energia, Associació per a la transició energètica de Vilanova i la Geltrú.
  • Susana Laredo, directora de l’àrea d'Acció Ambiental, Energia i Serveis Urbans de l'Ajuntament del Prat del Llobregat. Comunitat Ciutadana d'Energia del Prat.
  • Jordi Martin, regidor d’Acció Climàtica de l’Ajuntament de Caldes de Montbui.

Presenta i condueix Iolanda Sánchez, regidora d’Emergència Climàtica i Espais Naturals de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

18:15 h. Pausa cafè

18:30 h. Propostes municipals i comarcals

  • Marta Verdejo, alcaldessa d’Olivella.
  • Àlex Noheda, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Cubelles.
  • Josep Moya, regidor de Medi ambient i Transformació ecològica de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes.
  • Carme Gasulla, regidora d'Acció Ambiental i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Sitges.
  • Iolanda Sánchez, regidora d’Emergència Climàtica i Espais Naturals de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Condueix la taula rodona i cloenda Jaume Carnicer, conseller de Medi Ambient i Transició Energètica del Consell Comarcal del Garraf.

Darrera actualització: 15.03.2024 | 11:18