Ajut per al pagament del lloguer per persones de 65 anys o més. Convocatòria tancada

Són subvencions per al pagament del lloguer o cessió d'ús d'habitatges o habitacions per prevenir el risc d’exclusió residencial de les famílies amb menys recursos.

Persones beneficiàries: 

Persones de 65 anys o més, que siguin titulars d'un contracte de lloguer o cessió d'ús que constitueixi el seu domicili habitual i permanent al territori de Catalunya i compleixin els requisits de les convocatòries.

Import màxim del lloguer:

L’import màxim del lloguer ha de ser de 650 €, en el cas dels habitatges; 350 € en el cas d’habitacions, i de 900 € en cas de famílies nombroses, famílies monoparentals i/o per a unitats de convivència amb algun membre amb discapacitat amb barem favorable (mobilitat reduïda).

Ingressos computables i límits:

S'inclouran en el còmput els imports de les pensions i/o ingressos exempts de tributació. El límit màxim d'ingressos de la unitat de convivència ha de ser igual o inferiors a 24.301,57 €. 

Import de l'ajut: 

L’import de la subvenció és de 200 euros (màxim) i 20 euros (mínim) al mes.

Sol·licituds: 

Les sol·licituds es poden presentar presencialment a l'Oficina Comarcal d’Habitatge del Consell Comarcal del Garraf. Podeu demanar cita prèvia per atenció preferent fent clic aquí. Si no hi ha cita disponible, podeu trucar al telèfon 93 810 04 00 marcant # i l’extensió 1141 de 10 a 13 h, de dilluns a divendres, per demanar hora.

Horari d’atenció: dilluns, dimarts i dijous de 10 a 13 h i dijous també de 16.30 a 18.30 h. Adreça: Plaça Beatriu de Claramunt, 5-8, baixos. 08800 Vilanova i la Geltrú.

L’Oficina Comarcal d’Habitatge també atén de forma descentralitzada a Olivella, Cubelles, Sitges i Sant Pere de Ribes. Els horaris i webs per demanar cita prèvia als municipis es poden consultar aquí

Les sol·licituds també es poden presentar a través d’una instància genèrica al web de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, clicant aquí.

Termini:

Del 27 de febrer a les 9 h al 27 de març a les 15 h

Incompatibilitats

Aquesta subvenció és incompatible amb el cobrament d'altres ajuts, per les mateixes mensualitats, provinents de qualsevol administració pública o d'entitats privades, que tinguin la mateixa finalitat.

Darrera actualització: 10.04.2024 | 11:21