S’incorporen noves activitats al programa d’activitat física per a la gent gran “Som-hi!”

Dilluns, 26 de setembre de 2022 a les 00:00

Aquest espai, emès per Canal Blau TV, va néixer l’any 2020 arran del tancament dels casals municipals de gent gran per la pandèmia

A partir del 17 d’octubre s’incorporen noves activitats al programa d’activitat física per a la gent gran “Som-hi!”. Aquest espai, que s’emet per Canal Blau TV, va néixer a finals de l’any 2020 arran del tancament dels casals municipals de gent gran per la pandèmia, amb l’objectiu de fomentar l’exercici entre les persones grans, des de casa.

Durant aquest temps, i gràcies a la iniciativa de la pedagoga de dansa, Sílvia Paretas, i la col·laboració entre l’Ajuntament de Sitges, el Consell Comarcal del Garraf i Canal Blau TV, s’han emès més de 100 programes amb una audiència mitjana de 460 espectadores per programa.

Per la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Mònica Gallardo, “aquest és un exemple del que hem de fer les administracions, que és posar-nos d’acord i destinar recursos, en aquest cas a l’abast de les persones grans”. La presidenta també ressalta que “aquest és un projecte viu, obert a tothom que tingui una nova idea i vulgui formar-ne part per fer-lo créixer”.

Per la seva banda, la regidora de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat de l’Ajuntament de Sitges, Júlia Vigó, destaca que “aquesta proposta s’ha consolidat més enllà de pandèmia i que a dia d’avui segueix tenint sentit perquè la televisió és una manera en què aquesta activitat i aquesta manera de fer salut es traslladi a les cases de la ciutadania”.

Segons el conseller delegat de gent gran del Consell Comarcal del Garraf, Nelson Araújo, “aquest projecte és una resposta davant diferents necessitats: el confinament de la gent gran, la importància del treball conjunt entre administracions i entitats, i el desig d'avançar i progressar”.

Nous tallers i nou horari

Enguany, a més de les classes de gimnàstica de manteniment per a la segona i la tercera edat que ofereix la pedagoga de dansa Sílvia Paretas, per tonificar, augmentar la resistència i l’elasticitat de les persones, s’han incorporat altres professionals especialistes en diferents disciplines i s’han incrementat les emissions.

Entre les noves activitats s’oferirà gimnàstica correctiva amb l’instructor de psicomotricitat Xavier Taboada, per a reforçar lumbars, cervicals i altres articulacions del cos, a  través d’estiraments, reforç muscular i alineació corporal.

També es podrà fer ioga amb la professora Vinyet Parés, que mostrarà com tenir cura de la salut física, mental i emocional, a través de la respiració, els moviments hipopressius, la relaxació i la millora de la consciència corporal.

Així mateix es podrà gaudir de balls en línia amb la mestra especialitzada en educació física Celia Vidueira, que practicarà ritmes diversos a partir de petites coreografi­es individuals, per afavorir la memòria i coordinació psicomotriu.

El programa té una durada de vint-i-cinc minuts i es podrà veure durant tota la setmana: de dilluns a divendres a les nou del matí. El dissabte i el diumenge s’oferiran repeticions en bloc dels programes setmanals, també a partir de dos quarts de nou del matí. Tot els programes es poden veure al web de Canal Blau TV https://canalblau.alacarta.cat/Som-hi

Aquesta nova fase del projecte “Som-hi!” compta amb l’impuls del Consell Comarcal del Garraf i s’emmarca dins la línia estratègica “Garraf, comarca cuidadora”. Segons la presidenta, “aquest és un dels exemples que donen sentit a aquest projecte transversal que estem compromesos a tirar endavant des del Consell Comarcal del Garraf amb tots els agents socials, que és que el Garraf esdevingui una comarca cuidadora”.

Amb aquest compromís i amb el repte de consolidar i expandir un nou model d'atenció integral a la gent gran, el projecte “Som-hi!” compta amb el suport de l’Oficina d’activitats esportives de la Diputació de Barcelona.

 

Darrera actualització: 27.03.2023 | 14:35