35. Promoure la cultura de pau i la justícia global

Objectiu

  • Promoure la cultura de pau i la justícia global entre la societat de la comarca, posant especial èmfasi en el jovent.

Acció

  • Gestionarem el Programa Garraf per la Pau, que inclou un seguit d’accions de sensibilització, educació per al desenvolupament i formació al voltant de la cultura de pau, adreçades a tota la població de la comarca i, de manera especial, al jovent (curs de teatre social, exposicions, tallers “Migracions, Refugi i Convivència”, ).
  • Impulsarem i difondrem el Premi de Recerca per la Pau, en conveni amb la Fundació Solidaritat Universitat de Barcelona.

Objectius de Desenvolupament Sostenible

ODS 11ODS 11

Seguiment

L’any 2019 la Diputació de Barcelona va aprovar una subvenció per a la gestió del Pla d’Educació per al Desenvolupament “Garraf per la Pau” (existent des del 2006) pels anys 2019 i 2020.

El pla d'EdD es va centrar en l'anàlisi del refugi, les migracions i la convivència, des de l'òptica dels Drets Humans, amb l'objectiu d'aprofundir en la situació de les persones que han hagut de fugir de casa seva (a causa dels conflictes armats, la violació de drets humans, les persecucions i la pobresa) i de promoure canvis globals que contribueixin a reduir aquesta situació.

S’ha fet a través de de diverses activitats: la presentació-debat de l'acció teatral "Casa" creada per un grup de joves del Garraf, la difusió i dinamització de l'exposició "Refugiats, per què?", la implementació de la guia pedagògica "Migració, refugi i convivència", la difusió i suport al Garraf del Premi de Recerca per a la Pau i el desenvolupament d'una nova edició del Curs de teatre social per a joves.

Les activitats es van adreçar especialment a joves de centres educatius, però també al públic general. Es van treballar en diferents formats per a apropar les temàtiques: teatre, exposicions, recerca, còmics, debats i xerrades. Vam comptar amb la col·laboració de centres educatius, centre de menors, escola de teatre, entitats, centre de recursos educatius, ajuntaments, espais joves i equipaments culturals. Algunes de les activitats van ser ressenyades a diversos mitjans de comunicació comarcals, així com a diversos perfils de les xarxes socials d'entitats, ajuntaments, centres educatius i altres col·laboradors/es.

Les activitats que es van realitzar van tenir resultats positius i es van rebre amb molt d'interès per part de les persones participants. Els diferents confinaments, fruït de la pandèmia, van fer més complicat el procés de programació de les activitats als centres educatius durant el 2020, fet pel qual es va demanar una pròrroga. En tots els casos, les activitats es van adaptar a les mesures Covid.

Total d’activitats realitzades:

  • 30 visites guiades a l’exposició “Refugiats, per què?”
  • 23 Tallers “Migracions, Refugi i Convivència” i elaboració de còmics.
  • 1 curs de teatre social per a joves.
  • 1 creació de l’acció teatral “Lluny de casa” (presentació cancel·lada per la Covid).
  • 9 Presentacions de l’acció teatral “Casa”, amb debat postfunció.
  • 1 Premi de recerca per a la pau – Garraf

Pressupost total 2019, 2020 i pròrroga del 2021:

44.365 €: Diputació de Barcelona: 25.765 € (activitats) - Consell Comarcal del Garraf: 18.600 € (personal)

Dades generals:

Àrees:

Serveis a les Persones

Àmbits:

Cooperació

Covid19:

No

Estat d'execució:

100%
Darrera actualització: 17.10.2022 | 14:18