Quaderns de Patrimoni

“Quaderns de Patrimoni del Garraf” és una publicació que coordina el Consell Comarcal des de l’any 2004, amb la col·laboració dels ajuntaments de la comarca, així com també dels tècnics i responsables de les diferents institucions patrimonials del Garraf.

La finalitat d’aquesta publicació bianual és donar a conèixer les tasques internes de caràcter rellevant que es realitzen als museus o les intervencions en el patrimoni local: adquisicions, restauracions o troballes, així com també fer reflexions generals de temes relacionats amb el patrimoni en tots els seus àmbits i destacar experiències rellevants externes a la comarca.

La revista també esdevé un espai adient per publicar treballs de recerca i investigació en el camp de la història, l’arquitectura, l’art, l’arqueologia, la documentació, així com també articles, treballs, estudis, opinions de la mà de les persones que dia a dia treballen pel patrimoni.

“Quaderns de Patrimoni del Garraf” inclou diferents seccions com “Breus i Miscel·lània”, on es fa difusió dels temes importants sobre les feines realitzades als museus o intervencions en el patrimoni local. L’apartat “Recerca i Investigació” dedica el seu contingut a articles sobre peces, col·leccions, història local en relació amb el patrimoni, autors locals, troballes, arqueologia, etc. “Tendències i Experiències” està dedicat a experiències museogràfiques i museològiques, noves línies d’activitat, públics, etc. A “Eines per aprendre” hi trobem propostes pedagògiques: itineraris de descoberta a nivell urbà i a nivell comarcal i a “Sabies què?” el lector podrà il·lustrar-se amb diferents curiositats sobre història, peces o personatges.

Aquesta publicació es pot comprar a les llibreries i museus de la comarca o consultar a les biblioteques del Garraf. A la documentació adjunta trobareu les edicions anteriors en format pdf.

Edició especial dels Quaderns de camp en memòria de Josep Ramon Fuentes

Darrera actualització: 25.05.2022 | 08:39