Publicada la nova Guia de serveis i recursos per a la gent gran del Garraf

Dijous, 19 de gener de 2023 a les 00:00

La guia inclou la informació de tots els serveis del Garraf que estan compromesos amb la salut, l’envelliment actiu i els nous models per una vida més autònoma per a la gent gran.

Per iniciativa de la Comissió permanent del Consell consultiu de la gent gran, el Consell Comarcal del Garraf ha publicat la Guia de serveis i recursos per a la gent gran del Garraf, que vol ser una eina útil i actualitzada de consulta per a la ciutadania, amb l’objectiu de fer la vida més fàcil a totes les persones grans.

La presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Mònica Gallardo, ha afirmat avui en l’acte de presentació que “la voluntat d’aquesta guia és donar resposta a una demanda molt concreta del Consell consultiu de la gent gran” i s’ha mostrat molt satisfeta de poder-la presentar conjuntament: gent gran, ajuntaments, consell comarcal i entitats.

Segons Gallardo, “aquesta guia és una aportació a l’objectiu d’esdevenir, des de tots els racons dels sis municipis del Garraf, una comarca cuidadora, perquè totes les persones en algun moment de la nostra vida necessitem ser cuidades i tenim l’obligació de tenir cura de les persones que ens envolten”.

Per la seva part, el conseller delegat de gent gran, Nelson Araújo, ha ressaltat que “aquesta guia és fruït del treball conjunt de l'administració, els agents socials i les entitats, del compromís polític del Consell Comarcal del Garraf i la implicació del Consell Consultiu de la gent gran”.

Tot seguit, Lourdes Raja, en representació de la Comissió permanent del Consell consultiu de la gent gran ha agraït el treball conjunt que ha permès l’elaboració d’aquesta guia, n’ha destacat la qualitat dels continguts, ha demanat tenir un criteri molt ampli en la seva distribució i donar-li continuïtat en el temps.

En relació al consell consultiu Raja ha recalcat la importància d’aquest espai per continuar lluitant pel drets de les persones grans: “mai perdrem els nostre drets, ni la nostra dignitat, no ens rendirem i volem ser representants de tota la gent gran de la comarca” i ha demanat que siguin considerats “reivindicatius i decisius, més que consultis”.

La informació de la guia està agrupada en diferents capítols (vida social, serveis socials, dependència, serveis sanitaris, habitatge, ajuts i bonificacions, etc.) i endreçada per municipis. També inclou els serveis que no depenen d’un únic municipi, sinó que tenen un abast comarcal.

El contingut s’ha elaborat de forma clara, entenedora i senzilla, i ha estat confeccionat gràcies a la col·laboració de tots els ajuntaments del Garraf. La producció ha anat a càrrec del Consell Comarcal del Garraf i ha comptat amb la participació de Guillem Mercader en la redacció, de Tony Ayensa en la coordinació de l’edició; i de Marc Macià en el disseny gràfic i creativitat.

En total s’han editat 10.000 exemplars de la guia, que s’estan distribuint en diferents espais i serveis adreçats a les persones grans, gràcies al compromís dels sis ajuntaments, alguns dels quals també estan programant actes de presentació als seus municipis per tal d’apropar aquesta eina a la seva població.

Aquest és un document obert, que s’anirà actualitzant periòdicament, tant a través d’Internet com en futures edicions en paper. La guia es pot descarregar també en format digital.

El Consell consultiu de la gent gran va ser creat pel Consell Comarcal del Garraf l’any 1991, com a òrgan de consulta i de participació, que treballa pel benestar i la qualitat de vida de les persones grans de la nostra comarca. Està integrat per càrrecs electes de l’ens comarcal i de tots els ajuntaments, i per dos representants de cadascun dels col·lectius i entitats que treballen en temes de gent gran, i amb seu legal o representació al Garraf.

Notícia al Canal Blau

 
Darrera actualització: 08.02.2023 | 08:35