El SAI Garraf desplega una campanya de prevenció de la LGTBIfòbia a Canyelles, Cubelles i Olivella

Dijous, 9 de febrer de 2023 a les 00:00

S’han instal·lat estores i vinils amb els colors de l’Arc de Sant Martí i el lema "La diversitat és benvinguda" en diferents espais dels 3 municipis. També s’han lliurat contes i llibres sobre temàtica LGBTI a totes les escoles.

El Servei d’Atenció Integral – SAI Garraf ha desenvolupat una campanya de prevenció de la LTGBIfòbia als municipis de Canyelles, Cubelles i Olivella, amb l’objectiu de promoure el respecte per la diversitat afectiva i de gènere, i donar-li visibilitat a l’espai públic.

La campanya consistia en la instal·lació d’estores i vinils amb els colors de l’Arc de Sant Martí i el lema “La diversitat és benvinguda", en escoles, instituts, biblioteques, poliesportius, centres socials, punts joves i ajuntaments dels tres municipis.

Amb aquesta campanya es vol recalcar el ferm convenciment que l’expressió de la diversitat afectiva-sexual a l’espai públic és fonamental per trencar amb la lògica heterosexista que impera i que condueix a la invisibilització d’altres realitats.

El fet que les persones LGTBI siguin molt més visibles permet mostrar-ne la diversitat, trencar estereotips i prejudicis, alhora que ofereix models i referents positius a les persones que encara no han acceptat la seva orientació sexual o identitat de gènere.

A banda d’aquesta campanya, s’ha desplegat una acció de prevenció i promoció de la diversitat sexual i de gènere a les escoles dels tres municipis, amb l’objectiu de  fomentar la prevenció de la violència, dels comportaments discriminatoris i/o xenòfobs en les relacions interpersonals i, alhora, promoure els valors d’igualtat, equitat i respecte.

S’han entregat a totes les escoles bosses de roba amb contes sobre temàtica LGBTI per tots els cursos, des d’I3 fins a 6è, amb 9 llibres diferents (3 per cada cicle) juntament amb una llibreta diari i una bossa. S’ha proposat  a les escoles seguir el model de la maleta viatgera, que consisteix a distribuir les bosses per un temps limitat i després tornar-les per fer-les circular entre d’altres famílies, per ajudar els fills i filles a entendre la importància de la diversitat sexo-afectiva i de gènere.

Servei d’Atenció Integral LGTBI – SAI Garraf

El SAI Garraf és un servei gratuït i confidencial que ofereix atenció integral a persones dels municipis de Canyelles, Cubelles i Olivella, que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir, discriminació o violència per raó de l’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, amb la finalitat de donar respostes adequades, àgils, properes i coordinades a les seves necessitats.

També s’organitzen activitats educatives, així com sessions d’assessorament a famílies i acompanyament a persones LGTBI en diversos tràmits i processos com el canvi d’identitat de gènere o la demanda d’asil per motiu d’orientació sexual, entre d’altres.  Les persones interessades en el servei poden trucar als telèfons 93 810 04 00 o 683 13 68 03, per demanar cita prèvia.

Darrera actualització: 13.03.2023 | 14:15