El Servei d’Atenció Integral - SAI Garraf organitza una xiulada contra la LGTBIfòbia a l’esport

Dilluns, 14 de febrer de 2022 a les 00:05

L’activitat es realitzarà 19 de febrer, Dia Internacional contra l’Homofòbia en el Futbol

El Servei d’Atenció Integral – SAI Garraf organitza una xiulada contra la LGTBIfòbia a l’esport, per a commemorar el Dia Internacional contra l’Homofòbia en el Futbol, que se celebra el 19 de febrer.

La proposta, que compta amb la participació de l’Ajuntament de Cubelles i l’Ajuntament d’Olivella, consisteix a iniciar tots els actes esportius que es facin aquell dia amb la lectura d'un manifest en contra de qualsevol discriminació o agressió a l'esport per raó de diversitat sexual o de gènere.

A més s’entregaran xiulets de colors als esportistes, famílies i equips tècnics que vulguin sumar-s’hi fent una xiulada abans de l’inici dels entrenaments i/o de les competicions que se celebrin durant el cap de setmana.

Aquesta diada se celebra el 19 de febrer perquè és la data en què va néixer el futbolista professional Justin Fashanu, símbol de la lluita del col·lectiu LGTBI+ (Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals i Intersexuals) a qui el rebuig social que va rebre per haver-se declarat obertament homosexual el va dur al suïcidi l'any 1998.

Servei d’Atenció Integral LGTBI – SAI Garraf

El SAI Garraf és un servei gratuït i confidencial que ofereix atenció integral a persones dels municipis de Canyelles, Cubelles i Olivella, que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir, discriminació o violència per raó de l’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, amb la finalitat de donar respostes adequades, àgils, properes i coordinades a les seves necessitats.

També s’organitzen activitats educatives, així com sessions d’assessorament a famílies i acompanyament a persones LGTBI en diversos tràmits i processos, i s’ofereix suport a famílies sobre el procés de canvi d’identitat de gènere. Les persones interessades en el servei poden trucar als telèfons 93 810 04 00 o 683 13 68 03, per demanar cita prèvia.

Darrera actualització: 05.09.2022 | 07:27