Benestar social, sostenibilitat i transició energètica continuaran sent les prioritats del Consell Comarcal del Garraf en el nou mandat

Dilluns, 18 de setembre de 2023 a les 00:00

També es continuaran impulsant projectes d’envelliment actiu i saludable, lligats a la recerca tecnològica com “Garraf, comarca cuidadora”.

El Consell Comarcal del Garraf ha iniciat un nou mandat i ha centrat les seves prioritats en el benestar social, la sostenibilitat i la transició energètica, tres eixos que engloben un conjunt ampli de serveis, projectes i accions adreçades a la ciutadania i desenvolupades en cooperació amb els ajuntaments, en àmbits de serveis socials, igualtat, joventut, infància, educació, habitatge, ocupació, cultura i patrimoni.

Així mateix, l’ens comarcal continuarà impulsant projectes d’envelliment actiu i saludable, lligats a la recerca tecnològica com “Garraf, comarca cuidadora”, que compta amb la participació dels ajuntaments, el sector empresarial, els sindicats, universitats i grups de recerca, entitats i associacions.

Per la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Mònica Gallardo, “més enllà de les competències que tenim delegades per la Generalitat de Catalunya, també treballem per esdevenir una comarca cuidadora i, en aquest sentit, aquest projecte continuarà sent un dels projectes estratègics i això vol dir continuar treballant amb actors importants com el Consorci Sanitari Alt Penedès Garraf, la Fundació Ave Maria, Neàpolis, la Universitat Politècnica amb què hem desenvolupat projectes amb recursos europeus en l'àmbit de les cures”.

Una altra prioritat d’aquest mandat és treballar per la sostenibilitat i la lluita contra els  efectes del canvi climàtic. En aquest sentit, serà prioritari el desplegament de l’Oficina de Transició Energètica del Garraf, que és un eina de suport als ajuntaments i d’acompanyament a la ciutadania en el procés de canvi cap a les energies renovables.

En aquest àmbit, s’acabarà de desenvolupar el “Projecte d’Eficiència Energètica del Garraf” que inclou diferents actuacions que fomenten la producció i distribució d’energia derivada de fonts renovables i del qual només queda pendent de finalitzar el projecte de biomassa i xarxa de calor de Canyelles. 

Segons l’alcaldessa d’Olivella i vicepresidenta quinta del Consell Comarcal del Garraf, Marta Verdejo, “els sis ajuntaments han fet una aposta decidida amb el desenvolupament de diferents projectes de transició energètica, fent un pas endavant cap a la sostenibilitat i també s'ha fet un  treball de consens i cooperació a nivell comarcal en l’àmbit del medi natural i litoral del Garraf”.

D’altra banda es continuarà reivindicant la millora de la mobilitat a través del Pacte del Penedès Marítim, amb dos objectius estratègics: aconseguir el 100% de bonificació per tràfic recurrent entre El Vendrell i Sitges per la C32, i demanar més bonificacions pel tràfic recurrent al peatge de Vallcarca. Per la presidenta, “és molt important treballar la mobilitat amb visió de vegueria, i també a nivell intern de la comarca per millorar l’accés a servies fonamentals com el sanitari i, la vegada, generar oportunitats de desenvolupament econòmic”.

També es continuarà potenciant el Pacte per a l’Ocupació del Garraf, un espai de debat, de coordinació i de detecció de necessitats del territori, que segons Gallardo “és una eina fonamental a través de la qual el Consell Comarcal del Garraf es posa a disposició dels sis ajuntaments i de tots els agents econòmics i socials per millorar la situació econòmica d’una comarca en dèficit i a la cua de les inversions”.

Darrera actualització: 19.09.2023 | 13:12

Imatges