Exposició "Síria, la paraula de l'exili"

Exposició fotogràfica que reflexa la realitat de les persones refugiades. L’exposició forma part del projecte “Tarragona-Tecla-Síria”, una iniciativa impulsada pel Comitè Català per als Refugiats Catalunya amb ACNUR i l’Ajuntament de Tarragona, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona.

Presentació de l'exposició:

Una crisi humanitària sense precedents, una guerra que ja ha causat 220.000 morts i forçat a quasi 12 milions de sirians a fugir de casa seva.
Darrere de les xifres, les fotografies de David González busquen els rostres, les persones que, a la frontera entre Síria i Jordània, afronten un futur incert.

L’exposició la formen catorze imatges preses pel fotoperiodista David González a Jordània l’estiu del passat 2014. En la seva cobertura de la situació dels refugiats, el David demanava a les persones refugiades que anava coneixent que escrivissin algun missatge o algun text en relació amb la seva experiència. El resultat és una sèrie de testimonis valuosos, sobre els quals destaca el relat de la Nafla, una jove exiliada siriana de vint-i-un anys resident a Mafraq, Jordània.

La Nafla escriu la seva història de vida, que és la història de milions d’altres refugiats. Les paraules de la Nafla, en àrab i català, acompanyen les diverses fotografies, entre les quals s’inclouen retrats de persones refugiades, cadascuna amb un missatge, amb un testimoni. L’exposició es completa amb fotografies fetes per un grup de  dones refugiades.

Dades generals:

Darrera actualització: 13.05.2022 | 13:56