Asil i refugi: guia de recursos educatius per al professorat

Guia elaborada per la CEAR per formar al professorat sobre la situació dels refugiats i oferir recursos a l’hora de dur a terme les tasques d’ensenyament als alumnes sobre aquest tema.

Presentació de la Guia

Aquesta guia ha estat elaborada en un moment i un lloc determinat, sabent que les situacions, les xifres, els testimonis, les informacions van canviant cada dia. Ens hem aturat un segon per oferir un material que pretenem sigui informatiu, útil i adaptat a les variades i variables necessitats del vostre dia a dia a l'aula i que alhora s’ha d'anar actualitzant curs a curs, motiu pel qual us recomanem visitar sovint la nostra pàgina web, per estar al tant de tot: www.cear.es. Aquest material conté propostes de CEAR com d'altres organitzacions i vol ser un element dinàmic amb una vida activa a les mans, per això, volem traslladar-vos una inquietud important.

Sabem que el focus en aquests mesos està posat en el conflicte de Síria i en els milions de persones que han perdut la vida o s'han vist forçades a abandonar la seva llar, a malviure en camps de refugiats a l'espera d'una oportunitat. Sabem també que no totes les persones refugiades avui al món provenen de Síria, i que hi ha altres conflictes armats dels que simplement, no se’n parla.

No cal que hi hagi una guerra al seu país perquè una persona se senti amenaçada i vegi la seva vida córrer perill. De vegades es conjuguen conflicte i persecució, altres guerres es lliuren contra persones individuals, o com a part d'un grup social. No oblidem mai a totes elles. No oblidem als milers de persones al món que pateixen persecució per la seva raça, religió, creences polítiques o pertinença a un determinat grup social. Per a totes elles, per a tots vosaltres és aquesta guia.

(2016)

Dades generals:

Darrera actualització: 11.08.2022 | 11:44