Nou ajut per millorar l’accessibilitat als habitatges de persones grans, amb discapacitat o en situació de dependència

Dijous, 1 de desembre de 2022 a les 00:00

Les sol·licituds es podran presentar fins el 31 de gener de 2023.

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha obert una nova línia de subvencions per millorar l’accessibilitat als edificis i habitatges. L’ajut s’adreça a persones de 70 anys o més, i a persones amb discapacitat o en situació de dependència.

Les subvencions cobreixen 75% del pressupost en actuacions en zones comunes, i pot incrementar-se fins al 100% per a aquells propietaris que acreditin una situació de vulnerabilitat econòmica. En el cas d’actuacions a l’interior dels habitatges, l’ajut cobreix el 100% del pressupost, amb un topall màxim de 6.000 €, que pot incrementar-se fins a 10.000 € o 15.000 € en funció del grau de discapacitat o dependència.

Les actuacions en zones comunes poden ser la instal·lació de nous ascensors, obres de modificació del nucli d’escala i/o altres dispositius, entre d’altres. En el cas d’actuacions per a la millora de l’accessibilitat en l’interior dels habitatges, es cobreixen obres d’instal·lació d’ascensors i/o altres dispositius, o reformes necessàries del bany o cuina, entre d’altres.

Les obres s’han d’haver iniciat amb posterioritat a l’1 de febrer de 2020 i han d’haver finalitzat abans del 31 de març de 2023, inclòs.

Aquí es poden consultar tots els requisits de la convocatòria. L’ajut s’ha de sol·licitar de forma telemàtica a través del formulari en línia del portal de Tràmits de la Generalitat. La gestió dels ajuts sol·licitats per persones empadronades a Sant Pere de Ribes, Sitges, Cubelles, Canyelles i Olivella es realitzarà des de l’Oficina Comarcal de Rehabilitació.

Aquesta Oficina s’ha creat aquest any, en conveni amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, per a la gestió dels ajuts en matèria de rehabilitació residencial aprovats per la Generalitat de Catalunya en el marc del Pla Estatal de Recuperació, Transformació i Resiliència per fer front a la crisi derivada de la covid-19, i l’instrument de recuperació Next Generation EU.

En aquest sentit, l’Oficina Comarcal de Rehabilitació funciona com a finestreta única per coordinar, informar, assessorar i facilitar la gestió dels ajuts i la prestació de serveis que contribueixin a facilitar la implementació i la gestió integral dels programes d’ajuts per a la millora de l’eficiència energètica en edificis i en habitatges, i per a l’elaboració del llibre de l’edifici i la redacció de projectes de rehabilitació.

Les persones que estiguin interessades en aquestes subvencions poden trucar al telèfon 93 810 04 00 extensió #1141 de dilluns a divendres de 10 a 13 h o enviar un correu a habitatge@ccgarraf.cat, per demanar informació i assessorament per gestionar el tràmit.

Darrera actualització: 01.12.2022 | 14:23