La taula de seguiment del Pacte per l'Ocupació del Garraf debat sobre el sector de l'hostaleria

Dimarts, 25 d'octubre de 2022 a les 00:00

Del debat n’han sorgit alguns acords com la necessitat de treballar plegats per donar més valor a la professió, i d’incrementar la formació especialitzada per millorar la qualitat del sector.

Avui s’ha reunit la taula de seguiment del Pacte per a l’Ocupació del Garraf en una sessió monogràfica per debatre i reflexionar sobre la situació del sector de l’hostaleria, amb l’objectiu de de dissenyar possibles solucions a la dificultat de trobar persones per a cobrir les ofertes de feina.

La reunió ha comptat amb uns convidats idonis per debatre aquest tema: els gremis d’hostaleria de Sitges i Vilanova i la Geltrú, l’Associació d’Hostaleria i Comerç de Cubelles, i l’Escola d’Hostaleria de l’Institut Joan Ramon Benaprès, que juntament amb els membres del Pacte per a l’Ocupació del Garraf, els ajuntaments de la comarca, els sindicats, la Federació d’Empresaris del Gran Penedès, Node Garraf, la Mancomunitat Penedès Garraf, el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Consell Comarcal del Garraf, han compartit les seves reflexions.

Segons la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Mònica Gallardo, “era molt  important escoltar-nos uns als altres, i a partir d’aquest monogràfic tenir la capacitat d’analitzar quines són les actuacions més importants d’aquí endavant i de fer una diagnosi que ens permeti saber quines són les causes d’una situació que no ens podem permetre mirar de costat, perquè és un pilar fonamental en el teixit productiu de la nostra comarca”.

Del debat n’han sorgit alguns acords com la necessitat de treballar plegats per donar més valor a la professió, incrementar la formació especialitzada per millorar la qualitat del sector, i fer pedagogia per crear més motivació entre les persones que s’hi vulguin dedicar.

Des del Pacte per l’Ocupació del Garraf es continuarà recollint dades sobre les principals ofertes laborals del sector i el seu grau de cobertura, des de tots els àmbits: patronal, sectors professionals i serveis locals d’ocupació. Així mateix es recolliran dades sobre les places que no es cobreixen a l’Escola d’Hostaleria de Sitges, per fer-ne una anàlisi qualitativa i una radiografia que permeti dissenyar unes primeres mesures per acompanyar el sector.

 

Darrera actualització: 28.10.2022 | 13:00