La taula de seguiment del Pacte per a l’Ocupació del Garraf es reuneix per a valorar les estratègies conjuntes

Dijous, 29 de setembre de 2022 a les 00:00

La situació del sector de l’hostaleria i les actuacions de suport a la recol·locació d'ex-treballadores de Mahle van ser alguns dels temes tractats

Dimarts passat a la seu de la de la Federació Empresarial Garraf Penedès es va realitzar una reunió de la Taula de seguiment del Pacte per a l’Ocupació del Garraf, per valorar les estratègies que es treballen conjuntament a través d’aquest espai de concertació que té l’objectiu de contribuir a la reindustrialització de la comarca, la disminució de la taxa d’atur, la retenció de talent i la millora de la mobilitat, entre d’altres.

Durant la reunió es van analitzar les dades de les ofertes del sector de l’hostaleria per la temporada d’estiu. De 195 ofertes gestionades pels serveis locals d’ocupació de la comarca, 134 (68,7%) es van cobrir amb persones inscrites en aquests serveis. Per cobrir aquestes ofertes es va informar a més de 2.000 persones i es van enviar gairebé 1.000 currículums a les empreses. En aquest sentit, es va valorar positivament la taxa de cobertura de les ofertes, tot i que es van haver de fer campanyes específiques per trobar persones candidates, especialment a Sitges.

En relació a les actuacions de suport a la recol·locació del personal de Mahle en empreses del territori, es va destacar la sessió d’entrevistes ràpides (Job speed dating) realitzada el passat 30 de juny. Durant aquesta sessió, més de 50 persones ex treballadores van fer entrevistes amb una vintena d’empreses, que oferien 24 llocs de treball adequats als seus perfils.

Aquesta sessió es va valorar con una bona experiència, perquè va apoderar les persones que hi van participar, principalment aquelles que portaven més de 20 anys treballant a la mateixa empresa. L’acció va ser dissenyada  pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya especialment per a la comarca del Garraf, en col·laboració amb les entitats que formen part del Pacte.

D’altra banda, en el marc de la línia estratègica “Garraf, comarca cuidadora” es va presentar la continuïtat i ampliació del programa d’activitat física per a la gent gran “Som-hi!”, que s’emet per Canal Blau TV, des de finals de l’any 2020 arran del tancament dels casals municipals de gent gran per la pandèmia. La nova programació començarà el 17 d’octubre i inclourà noves activitats com gimnàstica correctiva, ioga i balls.

Així mateix, es va informar de la sol·licitud presentada al fons Next Generation de Drets Socials pel desenvolupament de projectes pilot en col·laboració amb les entitats Consorci Sanitari Penedès-Garraf, Fundació Ave Maria i Institut de Robòtica per a la dependència. També es va informar que s’està treballant en l’elaboració d’una guia de serveis i recursos per a la gent gran, una iniciativa del Consell Consultiu de la Gent Gran, que estarà enllestida a final d’any.

Durant la reunió també es va donar a conèixer la subvenció atorgada al Consell Comarcal del Garraf per posar en marxa l’Oficina comarcal d'impuls de la transició energètica”, en el marc de l'estratègia SOLARCAT de l’Institut Català d'Energia per la implementació de l'energia solar.

També es va compartir la programació de nous cursos formatius adreçats al sector de l’automoció en els àmbits de màrqueting i comercialització, tecnologia, processos de treball, gestió de residus, i lideratge i gestió d’equips, i es va informar que els Guardons Empresa Origen Garraf es convocaran durant aquest trimestre.

Darrera actualització: 14.10.2022 | 09:10