El programa comarcal Salut Emocional Jove ofereix recursos per a la gestió emocional als centres educatius

Dimecres, 6 d'octubre de 2021 a les 00:00

Aquesta és una iniciativa del Servei Comarcal de Joventut i de les regidories de Joventut de tota la comarca.

Divendres passat es van presentar les propostes educatives del programa comarcal Salut Emocional Jove als centres d'ensenyament secundari del Garraf. Aquest programa ofereix formació adreçada a l'alumnat i al personal docent en l'àmbit de la gestió sòcioemocional, i és una iniciativa del Servei Comarcal de Joventut i de les regidories de Joventut de tota la comarca.

Les propostes inclouen tallers de gestió emocional per a l’alumnat de primer de batxillerat i accions formatives per a docents sobre l’educació emocional com a procés d’autoconeixement per millorar el benestar personal i a l’aula. També s’iniciarà un projecte pilot de servei comunitari per a dos grups de 3r i 4t d’ESO, amb l’acompanyament posterior de l’Oficina Jove del Garraf.

Durant la presentació del programa la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Mònica Gallardo, va valorar molt positivament aquesta iniciativa, tenint en compte les dificultats per les quals ha passat el col·lectiu jove durant el temps de pandèmia.

Per la seva part, la directora del Centre de Recursos Pedagògics (CRP) del Garraf, Joana Carbonell, va destacar la col·laboració de tots els agents implicats per a dur a bon port aquest projecte. El CRP ha facilitat la homologació de la formació per a docents.

La presentació va finalitzar amb una classe magistral per part del professor Rafel Bisquerra, catedràtic d'Orientació Psicopedagògica, director de postgraus en Educació Emocional de la Universitat de Barcelona i reconegut autor de llibres i articles sobre la matèria.

Bisquerra va insistir en la importància de la sensibilització per aconseguir que la formació en salut emocional sigui efectiva, i va destacar que estudis científics demostren que una bona gestió emocional millora el rendiment acadèmic i professional, a part de proporcionar benestar personal. Aquesta conferència està disponible al canal Youtube del Consell Comarcal del Garraf.

L'Associació ELNA, entitat que acompanya i facilita l’evolució de les transformacions personals i grupals en l’educació sòcio-emocional amb valors a infants, joves i adults, durà a terme les accions als centres educatius.

Aquestes propostes s’han dissenyat a partir de l’estudi “Salut emocional jove”, realitzat l’any passat amb l’objectiu d’identificar i recollir les necessitats emocionals de les persones joves de la comarca.

 
Darrera actualització: 05.09.2022 | 11:16