El Pla Estratègic del Garraf promou la participació

Dilluns, 2 de novembre de 2020 a les 00:00

S’ha obert un espai internètic per dialogar amb la ciutadania

El mes d’octubre s’ha activat el procés de redacció del Pla Estratègic d’Activitat Econòmica del Garraf. L’exercici prové d’una directriu del Pacte per l’Ocupació del Garraf i està coordinat per l’Agència NODE Garraf, per encàrrec del Consell Comarcal del Garraf. Com a pas previ a la redacció del document estratègic, aquest darrer trimestre de l’any es dedica a promoure la participació d’experts, professionals i coneixedors de diferents aspectes que es consideren clau, sempre en relació amb l’entorn comarcal. Al web www.plaestrategic.cat es proposa un espai de d’aportació obert a la ciutadania i les entitats.

Les primeres sessions de treball han tingut com a entitats amfitriones l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria (UPC), la Delegació al Garraf de la Cambra de Comerç de Barcelona, el Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials del Garraf i l’Alt Penedès i la Federació Empresarial del Gran Penedès.

Pels propers dies se seguirà una agenda de reunions de la mà del sindicat CCOO, l’entitat de comerç FEM Ribes, el Gremi de Constructors del Garraf i l’associació AICAT Garraf. Aquesta tanda continuarà fins a mitjans de desembre amb altres col·lectius sindicals, professionals i gremials.

A banda, l’etapa participativa del Pla Estratègic troba altres escenaris de diàleg en els mitjans de comunicació. A la televisió comarcal, el programa Debat a bat està dedicant un cicle al voltant de l’economia comarcal. També les emissores de ràdio de Cubelles i Vilanova i la Geltrú han programat espais per parlar del mosaic econòmic del Garraf.

Mitjançant els diferents apartats que s’ofereixen en el web www.plaestrategic.cat es pot fer seguiment diari de les novetats del procés de participació, amb fotos, enllaços, podcasts i, properament, les transcripcions textuals de totes les aportacions recollides, tant en les sessions de treball com en els programes de ràdio i televisió.

En el mateix web, l’apartat Opina convida a deixar comentaris que es tindran en compte en la redacció de la partitura estratègica. També es pot fer arribar l’opinió a l’adreça garraf@plaestrategic.cat

El document final del Pla Estratègic d'Activitat Econòmica del Garraf es presentarà la primera quinzena de juny de 2021, després de la fase de redacció, contrast i avaluació que ocuparà els primers mesos de l'any vinent.

(Nota de premsa de Node Garraf)

Programa "Debat a bat" de Canal Blau

 
Darrera actualització: 09.09.2022 | 09:59