El Consell Comarcal del Garraf contracta 3 joves a través de diversos programes d’ocupació juvenil

Dimecres, 20 de març de 2024 a les 00:00

Els joves desenvoluparan la seva feina a diferents àrees de l’ens comarcal durant 12 mesos.

Tres joves d’entre 18 i 28 anys han estat contractats pel Consell Comarcal del Garraf en els darrers mesos en el marc de diversos programes del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, que afavoreixen la contractació de persones joves a les administracions públiques. Els contractes són de 12 mesos a jornada completa i estan adaptats a les característiques dels joves.

En aquest sentit, dos joves han signat contractes formatius per a l'obtenció de pràctica professional, vinculats respectivament al programa Joves en Pràctiques i al programa Primera Experiència. L’objectiu d’ambdós programes és que puguin posar en pràctica els coneixements adquirits durant la seva formació, en un entorn laboral real i amb el compromís i la responsabilitat que exigeix un vincle contractual. La titulació necessària va ser un Cicle Formatiu de Grau Superior d’Administració i Finances.

El jove vinculat al programa Joves en Pràctiques treballa a l’Àrea de Serveis Generals i Organització, amb seu a la Masia d’en Cabanyes. Aquest programa es convoca des de l’any 2016 i el Consell Comarcal del Garraf hi ha participat amb la contractació d’un total de 21 persones joves inscrites al Sistema nacional de Garantia Juvenil. Enguany, la convocatòria ha ampliat el període de contractació passant dels 6 als 12 mesos, que suposa una millora substancial per a l’adquisició de competències laborals. El programa està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i amb el cofinançament del 40% del Fons Social Europeu Plus.

Per altra banda, el jove contractat mitjançant el programa de Primera Experiència Professional en les Administracions Públiques desenvolupa la seva tasca a l’Oficina Comarcal d’Habitatge, amb seu principal a la Plaça Beatriu de Vilanova i la Geltrú. És el primer cop que el consell comarcal accedeix a aquest programa, que està subvencionat pel SOC i es finança amb càrrec als fons procedents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència –Finançat per la Unió Europea- NextGenerationE.

Un tercer jove ha estat contractat mitjançant el programa Treball i Formació - Línia de joves en situació de tutela o ex-tutela, i fa tasques d’auxiliar de consergeria a la Masia d’en Cabanyes. En aquest cas la contractació laboral de 12 mesos es compagina amb una formació específica dins de l’horari laboral i amb l’acompanyament d’una figura de referència que l’ajuda a millorar les seves competències. L’objectiu és facilitar l’experiència professional a un sector de població jove especialment vulnerable, com són les persones joves tutelades i ex-tutelades per l'Administració de la Generalitat, per facilitar les transicions posteriors al mercat de treball ordinari i a l'emancipació. Aquesta línia per a Joves del programa Treball i Formació és una iniciativa del SOC i està cofinançada per la Unió Europea. El Consell Comarcal del Garraf hi participa des de l’any 2020 amb un total de 5 persones joves contractades.  

La contractació laboral de joves és una de les línies d’actuació del Pla Comarcal de Joventut 2022-2025 per afavorir l’emancipació juvenil, que també compta amb els programes Referent d’Emancipació i Inclusió Juvenil i el programa Suport a l’Ocupació Juvenil, gestionats des del Servei comarcal de joventut.

Darrera actualització: 20.03.2024 | 14:17

Imatges