Augmenta l’emissió de certificats digitals al Consell Comarcal del Garraf

Dijous, 9 de desembre de 2021 a les 00:00

De gener a novembre s’han emès 2.114 certificats electrònics, dels quals 1.979 corresponen a l’idCAT per ordinadors, i 165 a la versió idCat Mòbil.

El Consell Comarcal del Garraf ha emès, fins a finals de novembre, 2.114 certificats digitals, dels quals 1.979 corresponen a l’idCat per ordinadors, i 165 a la versió idCat mòbil.

L’augment de la demanda de certificats en relació a l’any 2020 és del 23% i en relació al 2019 és del 133%. Des de l'any 2005 l’ens comarcal és Entitat de Registre i des de llavors s'han emès 7.735 certificats digitals.

Enguany s’ha arribat a aquesta xifra rècord per l’increment de tràmits electrònics arran de la pandèmia, i també per les Eleccions al Parlament de Catalunya, del passat 14 de febrer, quan es va obrir la possibilitat de demanar el vot per correu de forma telemàtica.

Durant el període previ a les eleccions, el Consell Comarcal del Garraf va ampliar els horaris d’atenció ciutadana per a facilitar les votacions i, a la vegada, reduir la presència de persones votants als col·legis electorals.

El certificat digital permet fer diversos tràmits amb les administracions públiques, com presentar la declaració de la Renda a l’Agència Tributària (AEAT), obtenir l’informe de vida laboral de la Seguretat Social o el certificat d’antecedents penals que ofereix el Ministeri de Justícia, entre d’altres.

Pel que fa a l’Oficina Virtual Exprés, la ciutadania i les empreses poden fer diversos tràmits amb el Consell Comarcal del Garraf, com presentar instàncies digitals, accedir a notificacions electròniques, lliurar factures electròniques i/o sol·licitar accés a informació pública, mitjançant el certificat digital o l’idCAt mòbil.

Aquest any el 50,3% del registres d’entrada presentats a les oficines han estat telemàtics. D’aquests, un 42%, és a dir 2.250, han estats presentats digitalment per la  ciutadania del Garraf.

El servei s’ofereix a la seu del Consell Comarcal del Garraf, de la Plaça Beatriu de Claramunt, 5-8, des de l'Oficina Comarcal de Suport a l'Administració Electrònica (OCSAE), amb cita prèvia que cal demanar al web.

Darrera actualització: 05.09.2022 | 08:02

Imatges