Espai Concilia, temps per cures i per tu

"Espai Concilia, temps per cures i per tu" és un projecte creat per tal que les famílies de Cubelles i Olivella disposin d’un suport que faciliti la corresponsabilitat social, laboral i familiar, així com també la conciliació de les diverses esferes de la vida. Aquest suport s’ofereix mitjançant un servei de cangur en espais municipals i un servei de cangur a domicili o en dependències municipals.

En les dues modalitats l’accés serà de caire universal, és a dir que hi podrà accedir qualsevol família del municipi i es prioritzarà, sobretot, les persones i famílies que necessiten més suport: dones víctimes de violència masclista, dones migrants, dones en situació d’atur de llarga durada, dones majors de 52 anys, famílies monoparentals i famílies amb responsabilitats de cura acreditades.Es prioritzarà l’accés als següents col·lectius:

Adreçat a: famílies amb menors de 0 a 14 anys.

Modalitats del servei:

1. Servei de cangur en espais municipals de Cubelles i Olivella per famílies amb menors de 3 a 14 anys

S'ofereix un espai d’acollida en cada municipi, amb jocs de lliure accés, tallers i activitats d’animació sociocultural, espai per fer deures i espai de lectura.

Horari: dilluns a divendres entre les 16:30 i 19:30 h, i els dissabtes entre les 09:00 i 14:00 h

2. Servei de cangur a casa o dependències municipals per citacions o gestions de caràcter ineludible per famílies amb menors de 0 a 14 anys

Consisteix en la cura d'infants al seu domicili o a dependències municipals, amb un màxim de 4 hores, quan les dones o famílies tenen citacions o gestions de caràcter ineludible i no poden disposar d’altres recursos per a la cura dels infants.

En el cas de la cura de menors de 0 a 3 anys, aquest servei sempre que sigui possible i sigui al mateix municipi, es realitzarà acompanyant a la mare en el mateix lloc de la gestió.

Horari: de dilluns a divendres, entre les 10:00 i 14:00 h

Preu: gratuït

Calendari: de dilluns a dissabte. De l'1 d'abril al 31 de desembre de 2023.

El servei romandrà tancat:

  • Durant les festes establertes pel calendari laboral de Catalunya d’acord amb el calendari oficial.
  • Durant les festes locals fixades pel municipi.
  • Durant el mes d’agost.

Com sol·licitar el servei?

  • Per accedir al servei, cal fer un registre d’alta a través d'aquest formulari i una inscripció per cada menor a través d'aquest formulari
  • Un cop validada la inscripció, es podrà fer la reserva del servei en qualsevol de les dues modalitats.
  • En el cas del servei puntual de cangur en dependències municipals, les sol·licituds del servei s’hauran de fer com a mínim 24 hores abans de l’ús del servei (en el cas del dissabte al matí serà com a màxim el divendres fins a les 12:00 h)
  • En el cas del servei de cangur  a casa o dependències municipals per citacions judicials o gestions de caràcter ineludible caldrà demanar-ho amb 5 dies d’antelació, sempre que sigui possible.
  • Per fer ús del servei, cal esperar la confirmació que es farà en un temps màxim de 48 hores des de la sol·licitud (sense comptar el festius o caps de setmana).

Contacte:

Tel:  93 810 04 10

c/e: espaiconcilia@ccgarraf.cat

 

Darrera actualització: 19.04.2023 | 10:03