Llar d'Infants Municipal L'Espígol

Informació actualitzada curs 2023-2024

Tipus d'ensenyament

Educació Infantil Primer Cicle.

Línies

  • 2 de 0-1 any (per a 8 lactants).
  • 2 d'1-2 anys (per a 13 infants per grup de caminants).
  • 2 de 2-3 anys (per 20 infants per grup de maternal).

*Possibilitat d'obrir una altra aula de nadons o una aula mixta.

Espais específics

Zones de canvi, dormitoris, menjador, sala d'educadores, espai polivalent, 2 patis, zona de cotxets i cuina. 

Altres serveis

  • Menjador amb cuina pròpia.
  • AMPA

Projecte Educatiu

A la Llar Municipal l'Espígol ens recolzem en les concepcions metodològiques de Fröebel, Montesori, Decroly o les germanes Agazzi.

Entenem el procés d'aprenentatge de manera globalitzadora el que significa que el nen i la nena van entenent els conceptes i les nocions que se li posen al seu abast de forma relacionada, de manera que, a més d'ampliar el coneixement de la realitat que l'envolta, li permet potenciar les pròpies capacitats.

Aprendre és, per a l'infant, construir nous significats de la realitat que l'envolta. Aquests nous significats enriqueixen els propis coneixements, prèviament adquirits, i permeten la seva aplicació a noves situacions cada vegada més complexes.

Aquest tipus d'aprenentatge que permet conèixer, interpretar, utilitzar i valorar la realitat és un aprenentatge significatiu. És tracta d'una visió clarament constructivista de l'aprenentatge:

l'infant és el subjecte del seu propi aprenentatge. Mitjançant diversos recursos pedagògics com els jocs de descoberta, els racons, l'experimentació, la manipulació etc sempre des de la vessant del lliure moviment de l'infant, sumat a la observació i avaluació constant ens porta a realitzar una atenció individualitzada de cada un dels infants del nostre centre.

L'estreta relació entre famílies i llar és un tret identificatiu de la nostra llar, un tret que la defineix i que forma part del projecte.

La llengua vehicular del centre és el català sempre respectant la llengua familiar pròpia dels alumnes afavorint la seva integració.

La Llar d'infants ofereix un servei de menjador a les famílies amb menús adaptats a les necessitats i a l'edat de cada criatura i entenent que aquest servei és una important activitat educativa tant pel que fa a l'adquisició d'hàbits, com a nivell social.

Dades generals:

Municipi

Tipus de centre:

Públic

C. Ball dels Cascabells, s/n - 08810 Sant Pere de Ribes - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 938 961 842
Adreça electrònica: llarespigol@hotmail.com
Horari:  
de 9 a 13 i de 15 a 17 h.
Servei d'acollida de 7:45 a 9 h.
Servei de menjador de 13 a 15 h.
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 03.02.2023 | 08:16