Llar d'Infants Municipal El Cargol

Informació actualitzada curs 2024-2025

Portes obertes

Les portes obertes es faran durant el mes d'abril, consulteu al centre les dates exactes - contacte

Codi del centre

08060046

Tipus d'ensenyament

Educació Infantil de 0 a 3 anys.

Línies

  • De 0 a 1 anys, 1 línea (per a 8 lactants).
  • D'1 a 2 anys, 2 línies (per a 13 infants per al grup de caminants).
  • De 2 a 3 anys, 2 línies (per a 20 infants per grup de maternal).

*La quantiat d'aules de cada línia pot variar d'acord a la demanda de places.

*Possibilitat d'obrir grups mixtes.

Altres serveis

  • Servei de menjador de 13 a 15 h.  
  • Menjador amb cuina pròpia.
  • Permanència de 7:45 a 9 h. 
  • AMPA

Projecte educatiu

La nostra proposta de projecte educatiu no parteix d'una única línia pedagògica, optem per l'equilibri i la complementarietat de mètodes diferents seguint una línia coherent i coordinada que respecti els principis de l'escola activa i oberta. També optem per una visió educativa global, pluralista, integradora i vinculada al territori (festes tradicionals i populars, projectes amb les escoles i entitats del poble).

El Català és la llengua vehicular de l'escola, tot i que facilitem la integració de les famílies nouvingudes.

La base que fonamenta la nostra actuació és el respecte per l'infant com a protagonista del seu propi aprenentatge, la participació de les famílies al centre, establint vincles de relació i comunicació diaris, i el treball en equip.

Així, apostem per una escola oberta a les famílies, on els pares i mares se sentin informats per poder intervenir de forma activa; sentint que formen part d'un projecte; se sentin vinculats a uns valors socials i valorats en la seva presa de decisions. La presència de les famílies al dia a dia de la llar d'infants és un important element de reforç educatiu que ens ajuda a donar seguretat als infants i ens permet normalitzar la seves relacions amb els altres adults fent fugir temors i possibilitant situacions noves de comunicació. Intentem que les famílies, sempre que vulguin, puguin compartir amb nosaltres activitats i temps, i que gaudeixin al màxim amb el seu fill/a aquesta etapa de la seva vida.

El nostre projecte educatiu està basat en el desenvolupament global de les capacitats motrius, sensorials, cognitives i socials mitjançant el treball de rutines i activitats vivencials, i sempre a partir del joc. Els espais estan organitzats atenent a les necessitats autèntiques d'aquests. D'aquesta manera són els infants protagonistes del seu aprenentatge tenint la possibilitat d'escollir i d'opinar entre les diferents propostes que se li presenten al dia a dia. Les mestres tenen un paper d'observadores i acompanyants per anar atenent a les diferents respostes i demandes dels nens/es per a poder anar ajustant i adaptant els espais als seus interessos per tal que els infants disposin d'un ambient acollidor, càlid i segur.

Entenem el menjador com a un espai pedagògic, respectant els processos i ritmes dels infants. Tenim cuina pròpia i seguim un receptari variat i adequat a les estacions de l'any que va introduint receptes de la tradició catalana.

Dades generals:

Municipi

Tipus de centre:

Públic

Ctra. dels Cards, s/n - 08810 Sant Pere de Ribes - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 938 963 870
Telèfon: 686 931 894
Adreça electrònica: a8060046@xtec.cat
Lloc web: www.cavallcartro.cat/escoles/llim-el-cargol/
Horari:  
lectiu de 9 a 13 i de 15 a 17 h.
Servei d'acollida de 7:45 a 9 h.
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 06.02.2024 | 12:30