Escola El Cim

Informació actualitzada curs 2024-2025

Portes obertes

Infantil-primària:

 • visites personalitzades
 • dissabte 17 de febrer 2024, portes obertes 

Secundària:

 • visites personalitzades 
 • 29 de febrer 2024,  portes obertes pels alumnes

Cal fer inscripció a la web: vine a conèixer la nostra escola

 

Codi del centre

08031496

Tipus d’ensenyament

 • 2n. cicle d'Educació Infantil (concertat*)
 • Educació Primària (concertat*)
 • ESO (concertat*)
 • Infantil i Primària: a la Rambla Principal, 101-103
 • Secundària: a la plaça dels Cotxes, 3

Línies

2 línies amb SIEI (Suport Intensiu d'Educació Inclusiva) a Primària i Secundària

Aules/ Espais específics

Pati amb bosquet; àgora i jocs infantils; sala de psicomotricitat; biblioteca; aula d'informàtica; aula de tecnologia i laboratori; taller de plàstica; sala polivalent; aula de mediació; hort; menjador; aparcament de bicicletes i patinets.

Idiomes

 • Català llengua vehicular de l’escola.
 • Castellà a partir de 1r de Primària.
 • Anglès a partir de d'I3
 • Francès a partir de 1r d’ESO (optatiu).

Activitats extraescolars

Organitzades per l’AFA, a partir de les 17h. Entre d’altres s’ofereix: inici a l’esport, bàsquet, taekwondo, futbol sala, teatre, patinatge, robòtica, esgrima, zumba per adults...

L’Escola també  ofereix classes de música i d’anglès en:

 • Taller de música SONS per a iniciar al nens i nenes a partir en el llenguatge musical i els instruments (piano, violí, guitarra, flauta, percussió...). Més informació a Espai de música Sons
 • English for Everyone: Per als més petits, “Let’s play” on a partir del joc, el teatre i l’expressió artística les nenes i els nens aprendran anglès de forma pràctica i competencial en grups reduïts. Per a primària “Let’s learn” i per adolescents i adults “Let’s talk”. I preparació per Cambridge Exams (Movers, flyers, QET, PET, First certificate, Advance…).

Altres serveis

 • Menjador i educació en el lleure
 • Acollida a partir de les 7:45h
 • Casal d’estiu
 • Equip d'orientació format per la mestra d'educació especial, la psicòloga i la psicopedagoga que ofereixen especial dedicació a l'alumnat amb necessitats educatives especials.

Projecte educatiu

Som una escola oberta a la diversitat, arrelada  i d’inspiració cristiana i fem el possible per acollir a totes les persones que hi vénen, i participem en la vida cultural, social i festiva de la ciutat.

Som una escola inclusiva. Entenem l'atenció a la diversitat des del respecte a les individualitats i als diferents ritmes de maduració i creixement.

 • Ajudem a l'alumnat a descobrir i potenciar les capacitats físiques, intel·lectuals i afectives, i a acceptar i superar les seves limitacions. Donem una gran importància a la creativitat. 
 • Eduquem la seva dimensió social i promovem la inserció en el món de forma responsable i constructiva.
 • Potenciem la dimensió ètica i espiritual de la persona, capaç de gestionar les seves emocions i expressar els seus sentiments. 
 • Adoptem una metodologia personalitzada, oberta i flexible i projectem l'educació més enllà de l'escola. 
 • Ajudem a desenvolupar les competències buscant que els alumnes apliquin els coneixements adquirits, els sabers, les habilitats i les actituds a la resolució de problemes en contextos diferents amb qualitat i eficàcia. Donem importància a aconseguir el nivell acadèmic que ho permeti. 
 • Els acompanyem per tal que siguin emprenedors, constructors del seu propi saber i que adquireixin autonomia personal. Treballem l'autoexigència i la cultura de l'esforç.
 • Promovem la convivència, les relacions de cooperació entre els companys i el treball en equip, entenent que tots som diferents i que en la diversitat trobem la riquesa. 

Atenció personalitzada: Tenim una cura especial en fer un acompanyament personalitzat als alumnes respectant el seu ritme d’aprenentatge.

L'escola dona molta importància a la bona relació amb les famílies, fem 2 reunions grupals anuals i tutories individualitzades. Amb el suport de l'AFA organitzem xerrades educatives adreçades a tota la comunitat educativa. Tenim una AFA molt activa, amb qui s’estableix una comunicació propera i periòdica.

El nostre dia a dia d'Infantil i Primària es basa en el treball globalitzat i per projectes amb continguts de lectura, escriptura, matemàtiques, medi... a partir d'allò quotidià, per tal d'entendre el món en el que vivim. Proposem diferents espais d'aprenentatge, de relació i de comunicació on els infants poden observar, experimentar i construir. Al primer cicle de l’etapa de Secundària treballem per projectes les àrees de ciències, tecnologia i ciències socials. 

 

Àmbit lingüístic: Donem una especial importància a l’expressió escrita ja que és una eina essencial en la comunicació i l’aprenentatge; per això treballem sistemàticament en grups reduïts, per poder elaborar textos a l’aula fent que els alumnes s’impliquin en tot el procés. Aquest treball de les llengües s’estén a totes les àrees.

Fomentem la lectura com a eina d'aprenentatge curricular i lingüístic, però també com a base per al creixement personal. Treballem perquè l'alumnat creï el seu propi perfil literari i gaudeixi llegint. A més, potenciem la capacitat creativa de l'alumnat i el convidem a participar en concursos literaris i lingüístics que el motivin. Participem, per exemple, al Picalletres, Carta a un maltractador, Ficcions...

En la llengua anglesa incorporem personal nadiu que fan classes en les que combinen la part curricular de la  llengua i la vessant aplicada. Ampliem les hores de dedicació horària (speaking, project i art). Tenim un auxiliar de conversa anglesa que dona suport en “speaking” des de 5è de Primària fins a 4t d’ESO. Oferim estades a Anglaterra a Secundària.

L’acadèmia English For Everyone (extraescolar), on els alumnes que s’hi inscriuen poden treballar en grups reduïts per aconseguir una millora en el domini de l’idioma, i aplicar-lo en situacions pràctiques.

Àmbit matemàtic: Apostem per fer unes matemàtiques comprensives amb activitats i material manipulatiu i vivencial. S’utilitza el treball cooperatiu per resoldre problemes o situacions i es valoren les diferents estratègies per resoldre’ls, ja que entenem que hi ha diferents camins per arribar a la mateixa conclusió. Preparem els alumnes per als estudis postobligatoris i participem en premis i concursos que els motivin com les Proves Cangur, Estalmat.

Àmbit artístic: Donem molta importància a la música i reforcem les hores curriculars amb hores complementàries amb l’objectiu de preparar als alumnes pel nivell reglat de música. També participem en projectes musicals com Cantània, Cantem, la Clika, El Liceu Aprèn... I el taller de música SONS (extraescolar) on poden fer llenguatge musical, cant coral i instrument (piano, violí, guitarra, flauta, percussió...) en horari de migdia o tarda.

Treballem les arts plàstiques des de totes les vessants: manipulació, creació pròpia, tècniques digitals, visita a exposicions, treball d'artistes, història de l'art... i participem en el projecte “Treballem el patrimoni”. A l'ESO, les classes de plàstica es fan en llengua anglesa.

Àmbit d'interioritat, autoconeixement i convivència: Des d’I3 i fins a 4t d’ESO practiquem tècniques de relaxació, consciència psicocorporal i gestió de les emocions. Potenciem els hàbits saludables i la cura del propi cos. A educació Infantil utilitzem el mètode psicomotriu d’Aucouturier de descoberta del cos i les seves possibilitats. Per afavorir les situacions educatives en àmbits no escolars i fomentar l'autonomia organitzem colònies i excursions d’I3 a 4t d'ESO. Participem en el projecte Les escoles lliures de violència.

Àmbit esportiu: Oferim natació d’I5 a 2n de Primària. Treballem els diferents àmbits relacionats amb l'esport: hàbits saludables, alimentació, treball en equip, cooperació, esperit de superació...

Àmbit tecnològic: La programació i la robòtica s'introdueixen a Primària i tenen continuïtat a la secundària. Els alumnes desenvolupen les competències digitals des d'infantil, per això tenim una aula d'informàtica amb un ordinador per alumne de la qual tots en fan ús. Els alumnes de cicle superior i de secundària treballen amb ordinador propi utilizant tant llibres digitals com llibres en paper. Els mestres i professors utilitzen els recursos digitals a les aules, que compten amb pissarres digitals interactives i monitors interactius.

Altres

Som Escola Verda i estem adherits a l’Agenda 21 escolar, promoguda per l’Ajuntament de la ciutat, per treballar la sostenibilitat i la cura del medi ambient.

Som una escola oberta a Vilanova que participa en projectes de ciutat com l’Emprenedoria, Ara va, va de contes, Roses contra l’oblit, el Projecte Buchenwald, el Congrés de ciència, la Festa per una escola inclusiva o el Projecte Reacciona. Col·laborem amb accions i entitats de voluntariat com la Casa d’Empara, Càritas o Intermón. Participem en premis i concursos que motivin als alumnes com les Proves Cangur, Estalmat, el Picalletres o els Jocs florals de Catalunya.

Som escola formadora d’estudiants en pràctiques.

Horari

 • Infantil i Primària: de 9 a 13h i de 15 a 17 h.
 • ESO: 1r i 2n de 8 a 13:30h (cada dia) i de 15 a 17h (dilluns, dimarts i dijous).
 • 3r i 4t de 7:45 a 13:15h (cada dia) i de 14:45 a 16:45h (dilluns, dimarts i dijous).
 • Dimecres i divendres de 13:30 a 14:30h Migdies a El Cim.

Xarxes socials:

 • Instagram: Escola El Cim
 • Facebook: Escola El Cim
 • Twitter: @Escola_ElCim

Dades generals:

Municipi

Tipus de centre:

Concertat

Rambla Principal, 101 / Pl. dels Cotxes, 3 - 08800 Vilanova i la Geltrú - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 938 930 280
Fax: 938 930 280
Adreça electrònica: info@elcimvilanova.cat
Lloc web: www.elcimvilanova.cat
Horari:  
• Infantil i Primària: de 9 a 13h i de 15 a 17 h.
• ESO: 1r i 2n de 8 a 13:30h (cada dia) i de 15 a 17h (dilluns, dimarts i dijous).
• Dimecres i divendres de 13:30 a 14:30h Migdies a El Cim.
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 02.02.2024 | 10:19