Espai Obert la Serra

 

Informació actualitzada, curs 2024-2025

Portes obertes: 

  • Portes obertes professionals: 6 d'abril de 2024
  • Portes obertes famílies: 2 de març 2024

Codi Centre  

08074550

Tipus ensenyament

Infantil i primària

Línies

S'agrupen més d'un curs per grup:

  • Infantil: Grup dels petits (I3, I4 i I5)
  • Primària: Grup mitjans (1r, 2n), Grup de Mitjans 2 (3r), Grups de Grans (4rt, 5è, 6è)

Idiomes

Català, castellà, anglès

Projecte educatiu

EOS SCCL és cooperativa integral formada per famílies, mestres i professionals de l’àmbit de l’educació. La cooperativa gestiona i administra empresarialment l’escola Espai Obert, que està en funcionament des de l’any 2013.

Aquest col·lectiu mixta s'esdevé un grup de treball que unifica forces per tal de proporcionar els mitjans i recursos necessaris per a poder desenvolupar la tasca docent i educativa de la nostra escola.

L'escola Espai obert la Serra és un projecte emergent i en expansió. Estem compromesos amb la investigació per la renovació i innovació pedagògica i oferim una proposta educativa basada en la interdisciplinarietat. El nostre projecte pedagògic es basa en els criteris que proposa i promou l'Educació Viva i Activa, per una educació respectuosa i transformadora. L'educació viva és una pràctica pedagògica que té com a objectiu garantir que els processos d'aprenentatge dels infants es desenvolupin respectant el principi d'autonomia e investigació, l'autoregulació, la necessitat de moviment i joc i la necessitat de vinculació i pertinença. Un resum clar seria que el nostre objectiu educatiu és afavorir que l'infant es converteixi en agent actiu i protagonista del seu propi procés d'aprenentatge. La proposta dels ambients de lliure circulació és un dels nostres trets diferencials, tant per l'etapa d'infantil com per l'etapa de primària.

Els edificis de l'escola estan ubicats en una finca de 5 hec, rodejada de bosc. La ubicació geogràfica de la nostra escola, en mig del bosc, fa del medi natural un espai d'aprenentatge privilegiat. Les activitats d'aprenentatge es desenvolupen en ambients exteriors i interiors. En l'exterior més proper disposen d'espais pel joc lliure no estructurat o semiestructurat, espais per al joc en grup, per la realització de cabanes i per compartir l'esmorzar.

Propostes, tallers, recerques, investigacions, projectes individuals i de grup són les activitats que acullen i estructuren els continguts escollits i possibiliten que es fomenti una actitud investigadora, el desenvolupament de la creativitat, la motivació i la curiositat.

Promovem un aprenentatge i un saber útils, que puguin sostenir-se en el temps i arrelar en un terreny adobat per la curiositat, l'elecció, la investigació, la concentració, el desig i la imaginació, fruit de la seguretat i la comprensió que et facilita la vivència de les experiències escollides i compartides de manera que els infants vegin una relació i una continuïtat en el seu procés d'aprenentatge en la seva vida, amb i més enllà de l'escola.

Dades generals:

Municipi

Tipus de centre:

Privat

Camí del Montgròs, s/n (Finca La Serra) - 08810 Sant Pere de Ribes - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 93 896 44 88
Telèfon: 649 85 44 89
Adreça electrònica: secretaria@espaiobertlaserra.org
Lloc web: www.espaiobertlaserra.org
Horari:  
de 9 a 14 h.
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 26.02.2024 | 13:54