Escola Ítaca

- Portes obertes: dimecres 28 febrer , a les 15:10

Portes obertes curs 2024-2025:

Portes obertes: dimecres 28 febrer 2024, a les 15:10h
Cal reservar cita  formulari d'inscripció

Tel. 93 657 1185 escola@escolaitacavng.cat

Codi del centre

08061051

Tipus d’ensenyament

Línies educatives: dues línies a tots els nivells d'infantil i primària.

Línies

2 línies a tots el cursos, excepte un grup a 2n.

Aules / Espais específics

Pati amb sorral i zona de jocs per infantil, 3 zones de pati amb pistes poliesportives per primària, sala psicomotricitat, aules de desdoblament d'usos múltiples, gimnàs, biblioteca, aula d'anglès, aula de música, menjador i cuina pròpia.

Idiomes

Anglès des de I5.

Activitats extraescolars

 • Activitats extraescolars gestionades per l'AFA: teatre, ball, multiesport, bàsquet (Club Nou Bàsquet Vilanova), patinatge, piscina, escacs, sensibilització musical i English is fun.
 • Hora del conte.
 • L'AFA també ofereix casal d'estiu.
 • Colònies:

  A partir d'I4 tots els grups van de colònies una vegada cada curs:

  - I4, I5, 1r i 2n passen dos dies i una nit fora de casa

  - 3r, 4t i 5è passen tres dies i dues nits fora de casa

  - 6è passa 4 dies i 3 nits fora de casa

Altres serveis

Menjador amb cuina pròpia, transport escolar, logopèdia i atenció psicopedagògica de l'EAP del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

Projecte educatiu

L’escola Ítaca és una escola pública catalana arrelada a la ciutat. El seu projecte educatiu es construeix a partir dels principis bàsics de la coeducació i la convivència pacífica. Eduquem en la igualtat i el respecte com a valors fonamentals de la convivència i la prevenció de la violència. La nostra prioritat és ajudar a nens i a nenes a construir relacions igualitàries basades en el respecte, l’empatia i la capacitat per a analitzar els conflictes i elaborar estratègies no sexistes i no violentes per a resoldre’ls. L'objectiu final és assegurar a cada criatura una base personal i emocional ferma. Per això comptem amb dos projectes:

 • Projecte Filosofia 3-18, per a educar en la reflexió i el diàleg.
 • Emociona’t i Gestiona’t, projecte sobre educació emocional i benestar personal, per a educar en l’autoconeixement, l’empatia i el respecte mutu.

Altres projectes que estem portant a terme:

 • Projecte de Biblioteca Escolar per a millorar la destresa lectora, estimular el gust per llegir i potenciar la competència informacional.
 • Projecte de ciència, per a què la canalla no deixi de fer-se preguntes, impulsem diverses iniciatives en grups cooperatius que proporcionin espais educatius d’exploració i d’experimentació vinculats amb l’àmbit científic-tecnològic.
 • Llegim i escrivim en parella i Reading in pairs, programes de tutoria entre iguals per a millorar la competència lectora i l’expressió escrita.
 • Agenda 21 escolar: pla d’acció ecològic per a un desenvolupament més sostenible.
 • Esport blau escolar: iniciació a l'esport de la vela per a potenciar la formació i la cultura de mar en les modalitats de la lleugera col·lectiva i vela lleugera doble i individual.

Som una comunitat educativa oberta i flexible que entenem que escola i família hem de treballar plegats, establint complicitats per tal d’assegurar l’èxit educatiu de les nenes i els nens.

Dades generals:

Municipi

Tipus de centre:

Públic

Rambla Arnau de Vilanova, 65 - 08800 Vilanova i la Geltrú - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 936 571 186
Adreça electrònica: escola@escolaitacavng.cat
Lloc web: www.escolaitacavng.cat
Horari:  
de 9 a 12:30 i de 15 a 16:30 h.
Horari servei d'acollida: 8 a 9 h.del matí.
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 26.01.2024 | 10:55