Ajuntament de Sant Pere de Ribes - SOF

Definició i oferta formativa

El SOF (Servei d'Ocupació i Formació) neix al maig del 2010 amb l’inici de la formació ocupacional i la seva homologació com a centre col·laborador del SOC. Actualment es porten a terme accions dirigides a la formació i els projectes ocupacionals:

Programa SEFED (Simulació d'Empreses àmbit administratiu amb Finalitats Educatives)

Programa adreçat a la formació administrativa i gestió d'empreses mitjançant la metodologia d'empresa simulada d'aprendre a fer. Amb aquesta formació s'obté titulació de Certificat de Professionalitat ADGD0308 "Gestió d'Activitats administratives" i dóna accés al CFGM família administrativa. Curs de nivell 2.

Durada curs: 840 hores teòriques presencials + 80h pràctiques en empresa. Assistència obligatòria.

Inici: anual, aproximadament al gener

Horari: 8:30 a 14:30h

Persones destinatàries: Persones en situació d'atur o inscrites al SOC per millora de feina.

Requisits d'accés: inscripció al Servei d'Ocupació de Catalunya com a demandant d'ocupació no ocupat (DONO). Cal tenir mínim ESO o estudis superiors, en cas contraria s'ha de fer proves de nivell.

Inscripcions: c/Major, 110 (edifici SEFED-Can Puig) 08810 Sant Pere de Ribes. Telf. 938962301 o 938967300 ext. 474 mail: sefed@santperederibes.cat

ACTIC (Acreditació de competències de tecnologia de la informació i la comunicació de la Generalitat)

L'Ajuntament de Sant Pere de Ribes és centre col·laborador de la Generalitat de Catalunya per tal de realitzar les proves de competències TIC (nivell bàsic, mig i avançat)

Informació de la prova, inscripció:  https://actic.gencat.cat/ca/inici

Horari de realització de les proves: de dilluns a divendres 9h.

Lloc on es realitzen: Edifici Sefed-Can Puig, c/Major, 110, 08810, Sant Pere de Ribes. Telf. 938962301

Programa de Formació Inicial (PFI)

Programa formatiu adreçat a joves que no han finalitzat l’ESO, que combina la formació teòrica i pràctica amb un període de pràctiques formatives en empreses (acció conjunta amb el Departament d'educació de la Generalitat)

Dona accés CFGM (cicle formatiu grau mig)

Durada: Setembre - Juny

Inici: Nou curs Setembre 

Persones destinatàries: Joves entre 16 i 21 anys sense el GES.

Especialitats: Aux. de vendes oficina i atenció al públic / Aux. d'imatge personal: perruqueria i estètica / Aux. en muntatge d'instal·lacions electrotècniques en edificis

Inscripció: Aulari Blanc

Informació: Oficines d’Atenció Ciutadana, Edifici de Can Puig i Aulari Blanc.

També per correu a   educacio@santperederibes.cat

FOAP (Formació Ocupacional en Àrees Prioritàries)

Aquesta convocatòria té per objectiu dur a terme accions formatives, adreçades de manera prioritària a persones desocupades.

Aquesta oferta formativa de qualitat i diversa en el territori és accessible, està adaptada a les persones candidates i s'ajusta a les necessitats sectorials i territorials.

Aquest 2024 oferim formació del CP Atenció Sociosanitària a Persones Dependents en institucions Socials de 370h de teòrica presencials + 80h de pràctiques en empresa i CP Auxiliar de Serveis d’Estètica de 240h teòriques presencials + 120h pràctiques en empresa.

Assistència obligatòria.

Inici: anual, aproximadament al febrer.

Horari: 9h a 14h.

El curs d’Auxiliar de Serveis d’estètica s’oferirà en horari de tardes de 15:30h a 20:30h.

Persones destinatàries: Persones en situació d'atur o inscrites al SOC per millora de feina.

Requisits d'accés: inscripció al Servei d'Ocupació de Catalunya com a demandant d'ocupació no ocupat (DONO).

Per participar del Curs d’Atenció Sociosanitària cal tenir mínim ESO o estudis superiors, en cas contrari s'han de superar les proves de nivell.

Informació i inscripcions: Oficines d’Atenció Ciutadana, Edifici de Can Puig i Aulari Blanc.

També per correu a ocupacio@santperederibes.cat

Garraf Singular 2021

Garraf Singular és un projecte comarcal que s’executarà anualment- en funció de la subvenció rebuda del SOC- que pretén aconseguir la inserció laboral o reinserció acadèmica de les persones participants a partir de la millora de la seva ocupabilitat, alhora que contribueix a cobrir la demanda laboral de la comarca en relació a diferents perfils.

Aquest programa s'adreça a joves d’entre 16 i 29 anys que estiguin buscant feina, o vulguin reinserir-se al món educatiu o progressar laboralment en el sector turístic.

El projecte Garraf Singular combina:

Orientació i acompanyament laboral durant tot el projecte: assessorament individualitzat, orientació professional i en emprenedoria, informació laboral i acompanyament en la cerca d'ocupació, treball de competències transversals.
Formació: Inclou formació professionalitzadora que es complementarà amb un període de pràctiques professionals en empreses i amb possibilitats d’inserció laboral.

Requisits de les persones participants:

Joves d’entre 16 i 29 anys (amb o sense GESO i també amb titulació superior)

Inscrits/tes a l'Oficina de Treball del SOC, com a Demandants d'Ocupació No Ocupats (DONO) o com a Millora d'Ocupació.

Ser beneficiaris/es del programa de Garantia Juvenil.

Si estàs interessat/da et pots adreçar a:

OAC's de Ribes o Roquetes indicant  interès en el programa SINGULARS.

Enviant correu electrònic a ocupacio@santperederibes.cat indicant NOM, COGNOMS, DNI, DATA DE NAIXEMENT I TELÈFON actualitzat on et puguem localitzar.

Projecte F.R.I.D.A (Formació Recerca i Inserció per a Dones que s'Activen)

 Aquest projecte està adreçat, única i exclusivament, al col·lectiu de dones, de per si més castigades per l'atur i amb més problemes per accedir a una feina.

Les dones presenten taxes més elevades de desocupació que els homes, fet que també es constata al municipi de Sant Pere de Ribes. Aquesta situació de baixa incorporació al mercat laboral, es fa més evident en algunes dones amb especial vulnerabilitat i per tant, més dificultats d'inserció laboral (víctimes de violènsia masclista que pateixen o han patit alguna malaltia greu, tenen alguna diversitat funcional (excepte discapacitat intel·lectual que queden recollides dins del projecte comarcal TIMOL) o amb situació de càrregues familiars que dificulten l'accés a un lloc de treball i per tant contribueixen a tenir més mancances socio-econòmiques) degut a que han de fer front a altres realitats que estan obstaculitzant la seva incorporacióal mercat de treball.

El programa pretén donar suport i orientació laboral fins a un màxim de 40 dones, amb dificultats per accedir al mercat laboral, proporcionant eines que les ajudin a millorar el seu perfil professional.

Entre les accions que estan previstes desenvolupar es dissenyarà un Itinerari Personal Individual (IPI) per a cadascuna de les participants i se'ls oferirà sessions de formació per millorar les seves competències personals i professionals.

Aquest és un projecte propi de l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes, subvencionat per la Diputació de Barcelona.

Per a més informació del programa podeu contactar a través de ocupacio@santperederibes.cat

Dades generals:

Municipi

Tipus de centre:

Públic

Pl. de la Vila 1 / Pl. de la Vinya d'en Petaca, 1 - 08810 Sant Pere de Ribes - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 938 967 300
Adreça electrònica: oacribes@santperederibes.cat
Adreça electrònica: oaclesroquetes@santperederibes.cat
Lloc web: www.santperederibes.cat
Horari:  
de dilluns a divendres de 8:30 a 14 h.
Dilluns i dimecres de 16 a 19 h. (Ribes)
Dimarts i dijous de 16 a 19 h. (Les Roquetes)
Del 15 de juliol al 15 de setembre tancat a les tardes.
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 02.02.2024 | 10:47