Arxiu Municipal de Sant Pere de Ribes

L'Arxiu Municipal de Sant Pere de Ribes (AMSPR) és el responsable de recollir, organitzar, conservar i difondre tota la documentació que genera l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes, els seus patronats i les empreses municipals, així com de gestionar, conservar i fer accessible la documentació històrica.

L'AMSPR és obert a la donació i al dipòsit de fons documentals d'interès històric o cultural provinents de persones, famílies, entitats, associacions, empreses i comerços, amb l'objectiu de contribuir a la conservació i a la difusió del patrimoni documental del municipi. Conserva la documentació històrica i és un punt de referència per al coneixement de la història del municipi. També custodia la documentació administrativa i és una eina imprescindible per al bon funcionament de l'administració local. L'AMSPR gestiona més de 1500 metres lineals de documents des del segle XV fins a l'actualitat.

A l’AMSPR s'hi poden trobar els fons documentals següents:

  • Fons municipal: format per la documentació generada o rebuda per l'Ajuntament en l'exercici de les funcions que té encomanades per llei. Es conserva documentació des del segle XVII fins a l'any 2020. Aquest fons s'incrementa cada any amb les transferències de la documentació que ha arribat al final de la seva tramitació. 
  • Fons personals: l'AMSPR custodia tres fons personals i tres col·leccions.
  • Fons del Jutjat de Pau: format per la documentació generada pel Jutjat, documentació del Registre Civil i alguns processos civils i penals.

Dades generals:

Municipi

C/ Major, 110 - 08810 Sant Pere de Ribes - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 93 896 73 19
Fax: 93 896 73 01
Adreça electrònica: arxiu@santperederibes.cat
Horari:  
de dll a dv a Can Puig i la Vinya d’en Petaca de 8 a 15 h.
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 11.08.2022 | 11:42