S'amplia l'horari del Servei de primera acollida per persones estrangeres

Divendres, 22 de setembre de 2023 a les 00:00

Aquest servei ofereix orientació, formació i acompanyament a les persones migrades residents a Canyelles, Cubelles i Olivella, per promoure la seva autonomia.

S’ha ampliat l’horari del Servei de primera acollida per a persones estrangeres de Canyelles, Cubelles i Olivella, que passa de 15 a 23 hores setmanals d’atenció al públic. Aquest servei ofereix formació, orientació i acompanyament a les persones migrades, refugiades, demandants d’asil i retornades a Catalunya per promoure la seva autonomia.

Per apropar el servei a la ciutadania, l’atenció al públic es presta en diferents espais dels municipis: dilluns a Olivella de 9 a 14 h, dimarts de 9 a 14 h a Cubelles, dimecres de 9 a 14 h. a Vilanova i la Geltrú a la seu Consell Comarcal del Garraf i dijous a Cubelles de 9 a 14 i de 15 a 18 h. En tots els casos, cal demanar cita prèvia al telèfon 627 032 769. Els divendres s’ofereix atenció telefònica. Les persones residents al municipi de Canyelles que vulguin atenció presencial, poden sol·licitar-ho amb cita prèvia i se'ls atendrà a les oficines de Serveis Socials, a l'Ajuntament.

Sessions informatives

Des del Servei de primera acollida també es realitzen sessions informatives sobre diferents temes relacionats amb la regularització de la documentació. La primera xerrada tindrà lloc el 28 de setembre de 18 a 20 h i se centrarà en les diferents opcions per obtenir el permís de residència per arrelament: social, laboral, formatiu o familiar. La següent sessió tractarà sobre els requisits per demanar la nacionalitat espanyola, i es realitzarà el 21 de novembre de 18 a 20 h.

Aquestes xerrades s’organitzen amb la col·laboració de l'Associació d'Ajuda Mútua d'Immigrants a Catalunya (AMIC) i l’Ajuntament de Cubelles. Les dues sessions es realitzaran al Centre Social (C. Joan Roig i Piera, 3-5). Per assistir-hi cal confirmar assistència via WhatsApp al 627 032 769.

Curs de coneixements de la societat catalana

El Servei de primera acollida també organitza un curs de coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic per a persones nouvingudes. El curs té una durada de 15 hores i es realitzarà del 30 d’octubre al 2 de novembre, de 10 a 13:45 h al Centre Social del Cubelles. La formació és gratuïta i està oberta a totes les persones interessades. Per apuntar-s’hi cal fer inscripció prèvia via WhatsApp al 627 03 27 69.

Durant aquest curs, les persones participants aprendran aspectes geogràfics, històrics, culturals i socials de Catalunya, i coneixeran temes com el sistema polític i administratiu, l’associacionisme i la participació ciutadana, els drets i els deures fonamentals, l’habitatge, els serveis socials, la salut i l’ensenyament, entre d’altres.

Aquest mòdul forma part de l’itinerari formatiu per a persones nouvingudes, que també inclou un mòdul de coneixements laborals de 15 hores i un mòdul de català de 90 hores. L’aprofitament dels tres mòduls dona accés al Certificat d’Acollida, que és útil en els processos d’estrangeria com l’arrelament social i l’esforç d’integració social, la modificació o la renovació d’autoritzacions de residència, entre d’altres. A més, pot servir d’ajuda a l’hora de cercar feina o de fer valer l’experiència i formació anteriors.

El Servei de Primera Acollida té un compte a Instagram (@acollidagarraf) des del qual comparteix informació pràctica sobre els processos d’estrangeria i sobre tràmits bàsics com l’empadronament, la targeta sanitària, etc.

Darrera actualització: 22.09.2023 | 12:29