Noves convocatòries d’ajuts per a la millora de l’eficiència energètica

Dimarts, 7 de juny de 2022 a les 00:00

Són ajuts del fons Next Generation per a la rehabilitació d’edificis i d’habitatges, l’elaboració de llibre de l’edifici i dels projectes

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha obert tres convocatòries d’ajuts per a la millora de l’eficiència energètica. Són tres programes destinats a les actuacions de rehabilitació d'edificis i  d'habitatges, i a l'elaboració de documentació tècnica (Llibre de l'edifici i redacció de projectes de rehabilitació energètica). Aquests ajuts formen part del fons Next Generation de la Unió Europea que busca contribuir a l’eficiència energètica i a la lluita contra el canvi climàtic.

Els ajuts de rehabilitació d’edificis d’habitatge (programa 3) que es poden sol·licitar des del 23 de maig fins al 31 de desembre, estan destinats a actuacions de millora de l’eficiència energètica, l’eliminació de l’amiant i la rehabilitació en general dels edificis d’habitatges, plurifamiliars o unifamiliars.

Els ajuts a les actuacions de millora de l’eficiència energètica en habitatges (programa 4) es poden sol·licitar des d’avui, 7 de juny, fins al 31 de desembre, i estan destinats a actuacions de millora de l’eficiència energètica en habitatges individuals, ja sigui dins d’edificis plurifamiliars o unifamiliars.

Els ajuts destinats a l’elaboració del Llibre d’Edifici existent i al desenvolupament de projectes tècnics de rehabilitació i millora energètica d’edificis d’habitatges (programa 5) es poden sol·licitar des del 20 de juny fins al 31 de desembre.

Totes les sol·licituds s’han de presentar de forma telemàtica per part del sol·licitant, o per una persona autoritzada, a través d’un formulari en línia al Portal de tràmits de la Generalitat de Catalunya.

L’Oficina Comarcal d’Habitatge ofereix assessorament a les persones interessades a accedir a aquests ajuts. Per aclarir dubtes, es poden dirigir les consultes al correu electrònic: habitatge@ccgarraf.cat. També es pot demanar cita prèvia al telèfon 93 810 04 00 ext 1141 de 10 a 13 h, de dilluns a divendres. L’arquitecte es posarà en contacte amb les persones que ho sol·licitin per tal d’ampliar la informació necessària.

Darrera actualització: 07.06.2022 | 14:03