Leire Lorencés Martínez, guanya el III Premi del concurs de cartells pel 25N

Divendres, 25 de novembre de 2022 a les 00:00

El jurat va escollir l'obra presentada per aquesta jove d'Olivella per l'adequació al tema proposat “La violència digital és real”, per la realització tècnica i per l'impacte visual.

Renata Bedós, presidenta de l’àrea de serveis a les persones; Nelson Araujo, conseller d'Igualtat, i Marta Verdejo, alcaldessa d'Olivella; van lliurar ahir el premi del III Concurs de cartells del 25N a Leire Lorencés Martínez.

Aquest concurs s’emmarca en la campanya del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la violència vers les dones, i forma part de les propostes del Servei d'Informació i atenció a les Dones (SIAD Garraf) adreçat a dones de Canyelles, Cubelles i Olivella.

El jurat, conformat per professionals de serveis socials i per persones vinculades al món de la il·lustració i el disseny, va escollir l'obra presentada per aquesta jove d'Olivella per l'adequació al tema proposat, per la realització tècnica i per l'impacte visual.

Violències masclistes digitals

Aquest any es vol incidir en les violències masclistes digitals que són aquelles agressions perpetrades a través d'internet, els ordinadors, els mòbils, les xarxes socials, webs o fòrums, correus electrònics i sistemes de missatgeria instantània i en la seguretat digital, és a dir, en la capacitat de gestionar i controlar les eines digitals per tal que es respecti la privacitat, la intimitat i la seguretat a internet o a les xarxes socials.

Les dones que es trobin davant d’aquestes violències poden demanar informació i assessorament al Servei d’Informació i atenció a les dones trucant al telèfon 93 810 04 10 o enviant un correu: siad@ccgarraf.cat. També poden posar-se en contacte amb els següents serveis:

  • Bústia de Mossos d'Esquadra d'informació i assessorament de les violències masclistes: atenciovictimes@gencat.cat
  • WhatsApp: 601 00 11 22 servei de Mossos d'Esquadra d'atenció no urgent que funciona les 24 hores i tots els dies de la setmana.
  • Servei d'Informació i Orientació Telemàtica de Víctimes de Delictes: telèfon gratuït 900 12 18 84, de dilluns a divendres de 8 a 22 hores. També es pot enviar un correu electrònic a justicia@gencat.cat.
  • Línia d’atenció de l'Institut Català de les Dones: telèfon 900 900 120
  • En cas d'urgència trucar al 112 immediatament: servei d'atenció de trucades d'urgència, d'accés gratuït per a totes les persones i que ofereix resposta immediata les 24 hores del dia els 365 dies de l'any.

Així mateix, es poden presentar denúncies a través dels canals que ofereixen les mateixes plataformes digitals o a qualsevol comissaria de Mossos d'Esquadra els 365 dies de l'any durant les 24 hores del dia. Les persones víctimes de violència masclista tenen dret a l'assistència lletrada gratuïta en seu policial.

Darrera actualització: 25.11.2022 | 14:44