La Masia d’en Cabanyes programa la XIII lectura compartida i encadenada de poesia amb un homenatge a Víctor Balaguer, el dissabte 27 d’abril

Dimarts, 16 d'abril de 2024 a les 00:00

Amb motiu de la Diada de Sant Jordi, el CIRMAC organitza la tretzena edició de la lectura compartida i encadenada de poesia retent homenatge a Víctor Balaguer i Cirera, de quin enguany se celebren els 200 anys del naixement.  

Des de fa tretze anys el Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes celebra el Sant Jordi fent homenatge a la poesia, recordant al poeta Manuel de Cabanyes i fent difusió de l’obra de diferents autores i autors.

En aquesta ocasió, el CIRMAC se suma a la commemoració del 200 aniversari del naixement de Víctor Balaguer i Cirera (1824-1901), que posa de relleu el llegat polític i cultural que va deixar a la Catalunya del darrer terç del segle XIX i a la capital del Garraf.

El CIRMAC li ret homenatge per la seva dimensió d’agitador cultural que, en el cas de Manuel de Cabanyes, va suposar donar-lo a conèixer arreu difonent els 12 poemes de Preludios de mi lira, l’únic llibre que va veure publicat -degut a la seva prematura mort-, i que Balaguer va considerar de gran interès. L’admiració que Balaguer sentia per Cabanyes es va fer palesa amb la construcció d’una escultura en el seu honor que va ubicar a l’entrada principal de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer.

El CIRMAC recordarà en aquest acte l’obra poètica de Víctor Balaguer i de Manuel de Cabanyes, units en aquesta ocasió als jardins de la Masia d’en Cabanyes, espai de creació del poeta Cabanyes.

Un acte d’homenatge a la poesia que inclourà així mateix la lectura lliure i encadenada, amb la veu de totes les persones que hi vulguin participar, ja sigui amb creacions pròpies o amb la lectura de poemes d’altres autories.  

L’acte, que tindrà lloc el dia 27 d’abril a les 11 h a la Masia d’en Cabanyes, s’iniciarà amb l’homenatge a Víctor Balaguer amb la lectura de poemes escollits a càrrec de Josep Maria Domingo, professor de literatura catalana de la Universitat de Barcelona i membre del consell assessor del Bicentenari Balaguer i de la poetessa vilanovina Blanca Deusdad Ayala. Els poemes s’acompanyaran d’una selecció musical a cura de l’Associació musical Eduard Toldrà.

Tot seguit es realitzarà una lectura poètica de Manuel de Cabanyes i Ballester (1808-1833), en homenatge al poeta que visqué i morí a la Masia d’en Cabanyes, i la lectura lliure i voluntària de poesia, amb participació oberta a la ciutadania, on la paraula, la poesia i l’encontre entre autores, autors i totes les persones que vulguin posar veu a la poesia en seran protagonistes. L’acte clourà amb un aperitiu de tancament, on hi col·laboren el Celler de Viticultors del Garraf, Patates Piqué i Coquo Càtering.

La XIII Lectura compartida i encadenada de poesia serà conduïda per la periodista Laura Marín i compta amb la col·laboració de la Xarxa de Biblioteques de Vilanova i la Geltrú, que posarà a disposició una selecció de llibres per a la ocasió, d’autores i autors locals i nacionals i també de Manuel de Cabanyes.

Per a assistir-hi caldrà confirmar assistència fent un correu a masiadencabanyes@ccgarraf.cat.

Darrera actualització: 16.04.2024 | 15:02