La Masia d’en Cabanyes acollirà una jornada comarcal per commemorar el 8M, Dia Internacional de les Dones

Divendres, 1 de març de 2024 a les 00:00

La jornada se celebrarà el dissabte 9 de març i inclourà diverses activitats per reivindicar i visibilitzar el paper de la dones en la cultura, i també per reflexionar sobre la pressió estètica que pateixen les dones

El Consell Comarcal del Garraf, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones – SIAD Garraf, l’Ajuntament de Cubelles, l’Ajuntament d’Olivella i el Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes han dissenyat una jornada comarcal per commemorar el 8M, Dia Internacional de les Dones.

La jornada inclou diverses activitats per reivindicar i visibilitzar el paper de la dones en la cultura i per reflexionar sobre la pressió estètica que pateixen les dones. També hi haurà espai de trobada amb dinar, música, micro obert i mostra de talents.

Aquestes accions formen part del Pla de Polítiques de Dones del Consell Comarcal del Garraf, que inclou actuacions transversals de compromís amb la igualtat, d’acció contra la violència masclista, de coeducació i transmissió d’una cultura igualitària, de corresponsabilitat familiar entre homes i dones en tots els àmbits, i de reconeixement del lideratge i la participació de les dones. L’objectiu del Pla és situar la igualtat entre dones i homes com a dret fonamental de totes les persones i com a valor central de l’acció institucional, a nivell comarcal i de totes les polítiques municipals.

Programació

11:00 h. Taller “Cossos!! Prou pressió estètica”. A càrrec de l’entitat Mousiké. A través d’aquest taller es vol reflexionar sobre els ideals de bellesa construïts socialment i culturalment en les societats patriarcals que imposen unes normes determinades sobre quins són els cossos acceptats i desitjats, i contribueixen d’una manera decisiva a la insatisfacció corporal en les dones.

12:30 h. Xerrada “Elles, parlen les dones de la Masia d’en Cabanyes. Un viatge a la seva història oblidada”. A través d’un recorregut per les estances de la casa-museu, es donaran a conèixer quatre dones que formen part de la història de la Masia d’en Cabanyes.

13:30 h. Dinar de dones (gratuït). Amenitzat per la DJ Eve. En acabar el dinar es donarà pas a l'activitat "El Talent de les dones" i micro obert.

16 h. Xerrada ”L’entorn femení de Víctor Balaguer”. A càrrec de la historiadora Montserrat Comas i Güell. Xerrada amb l’autora del llibre “Elles, les dones també hi eren”, sobre la xarxa femenina al voltant de l’escriptor, poeta, dramaturg i historiador Víctor Balaguer.

Totes les activitats són gratuïtes, però cal fer reserva prèvia. S’oferirà servei de cangur de 11:00 a 13:30 h per als menuts

  • Reserves pel taller, el dinar i servei de cangur: al WhatsApp al 683 136 803 indicant nom i cognoms, telèfon i població.
  • Reserves per les xerrades aquí 
Darrera actualització: 01.03.2024 | 13:45

Imatges