La Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona convoca el XVI Premi de Recerca per a la Pau

Dijous, 25 de febrer de 2021 a les 00:05

El Consell Comarcal del Garraf hi col·labora atorgant un guardó propi a la millor recerca de batxillerat per a la pau provinent de la comarca.

La Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona, en col·laboració amb l’IDP-ICE (Institut de Desenvolupament Professional UB), convoca la setzena edició del Premi de Recerca per a la Pau, a què es poden presentar treballs de recerca de batxillerat que hagin fet estudiants matriculats als centres educatius catalans durant el curs 2020-2021 i que tractin alguna qüestió relacionada amb la cultura de pau.

Entre les diverses temàtiques vinculades a aquest àmbit hi ha la solidaritat internacional, el desenvolupament humà, la sostenibilitat, els moviments socials, els drets humans, els conflictes o la interculturalitat.

Els objectius del guardó són promoure l’educació per a la pau en totes les modalitats del batxillerat i enfortir la cultura de pau des de la recerca.

Des de la cinquena edició del certamen, el Consell Comarcal del Garraf hi col·labora atorgant un premi especial a la millor recerca per a la pau provinent d’algun centre educatiu de la comarca, segons es reculli al veredicte del jurat. El guardó consisteix en un lot de productes de comerç just per a l’estudiant, que es lliurarà el mes de juny.

El suport de l’ens comarcal al Premi de Recerca per a la Pau s’emmarca en el Programa Garraf per la Pau, que el Consell Comarcal del Garraf desenvolupa des de l’any 2005 amb la finalitat de promoure la cultura de pau al territori, amb especial èmfasi en els centres educatius.

El premi el resol un jurat interdisciplinari format íntegrament per professorat de la Universitat de Barcelona que, per elegir el treball guardonat, té en compte els criteris següents:

  • La vinculació i coherència dels treballs amb la cultura de pau.
  • El raonament crític i rigor metodològic de la recerca.
  • La inclusió de la interdependència local i global en l’anàlisi de la problemàtica.
  • L’originalitat.
  • La contribució de la recerca a dotar de contingut la cultura de pau.

Per optar al guardó, els treballs s’han de presentar per correu electrònic (la fitxa d’inscripció, també per correu postal) a la Fundació Solidaritat UB fins al 16 d’abril de 2021. Més informació a les bases de la convocatòria.

Darrera actualització: 05.09.2022 | 16:26