El Ple del Consell Comarcal del Garraf se celebra per primera vegada a Sitges

Divendres, 1 de juliol de 2022 a les 00:00

La voluntat del govern comarcal és celebrar alguns plens de l’any en diferents municipis del Garraf, de forma descentralitzada.

El Ple del Consell Comarcal del Garraf es va celebrar ahir al Saló d’Or del Palau Maricel a Sitges. És la primera vegada en la història de l’ens comarcal que una sessió plenària se celebra en aquest municipi.

La presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Mònica Gallardo, va agrair a l'alcaldessa de Sitges i al Consorci del Patrimoni de Sitges per fer possible la celebració del ple en un espai patrimonial com el Palau Maricel i va explicar que la voluntat del govern comarcal és celebrar alguns plens de l’any en diferents municipis del Garraf, de forma descentralitzada.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, va donar la benvinguda als consellers i les conselleres, i va agrair al Consell Comarcal del Garraf per celebrar la sessió plenària al seu municipi perquè “és molt importat que es faci territori i que el Garraf sigui una comarca forta”.

El ple es va iniciar amb la lectura conjunta de la Declaració institucional del Consell Comarcal del Garraf que ratifica el compromís amb la defensa dels drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transexuals i intersexuals, i amb l’erradicació de la LGBTIfòbia.

Durant la sessió plenària es van aprovar per unanimitat diversos punts de l’àrea de serveis a les persones com el conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Cubelles per la gestió del servei de transport adaptat per a persones amb discapacitat i/o dependència i mobilitat reduïda, i el conveni amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat per a la col·laboració i ús del programari informàtic que faciliti la gestió del transport escolar a l’alumnat de de la comarca.

Així mateix, es va aprovar per unanimitat el manifest “Construïm una comarca cuidadora” que es va presentar en una jornada celebrada el passat mes de maig i que defineix el compromís col·lectiu per teixir complicitats entre diferents àmbits professionals, socials, empresarials i polítics, per a treballar en l’atenció i les cures a les persones grans i dependents, com una prioritat al Garraf, i com un dels eixos de desenvolupament de la comarca.

En l’àmbit d’ocupació es van aprovar per unanimitat els convenis amb els ajuntaments de Sitges, Sant Pere de Ribes, Cubelles, Canyelles i Olivella pel desenvolupament de l'actuació "Prospecció ocupacional al Garraf", que busca mantenir un canal de comunicació i col·laboració estable amb el teixit empresarial d’aquests municipis i promoure de manera conjunta i coordinada tots els programes que puguin beneficiar l’ocupació a la comarca.

Pel que fa a l’àmbit de l’habitatge, al ple es van aprovar per unanimitat els convenis de col·laboració entre el Consell Comarcal del Garraf i els ajuntaments de Cubelles, Olivella i Sitges que permeten oferir els serveis de l’Oficina Comarcal d’Habitatge directament a les oficines d’atenció a la ciutadania d’aquests municipis.

També es va donar compte d’alguns acords relatius als projectes comarcals cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (PO FEDER 2014-2020): l’aprovació definitiva del projecte de consolidació de l’entrada i adequació dels accessos al Castellot del Garraf del municipi de Sitges, actuació inclosa en el projecte “Garraf: Camins, Patrimoni i Natura”, i l’adjudicació del contracte mixt de subministraments i serveis d’instal·lació de drivers per a l’enllumenat públic del municipi de Cubelles, actuació inclosa en el “Projecte d’eficiència energètica del Garraf”.

A la sessió plenària Xavier Salmerón i Carbonell va prendre possessió com a conseller del grup comarcal CUP AMUNT, en substitució d’Enric Garriga Ubía. D’altra banda es va donar compte de la renúncia del Sr. Narcís Pineda Oliva, d’En Comú Guanyem.

Darrera actualització: 01.07.2022 | 11:42