El ple comarcal aprova l’adhesió al projecte “Lila”, adreçat a dones supervivents de violències masclistes, i als seus fills i filles

Divendres, 29 de setembre de 2023 a les 00:00

També es va aprovar un conveni amb l'Ajuntament d'Olivella per la continuïtat del programa intergeneracional de joventut, polítiques d'igualtat i gent gran.

El ple del Consell Comarcal del Garraf, celebrat ahir a la tarda, va aprovar l’adhesió al projecte pilot europeu “Lila”, adreçat a dones supervivents de violències masclistes, i als seus fills i filles. Aquest punt es va aprovar amb vots a favor de PSC, Junts, PP, ERC, ECP-Confluència, CUP, Transformem Vilanova i la Geltrú, i vots en contra de Vox.

A través d’aquesta adhesió, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones -SIAD Garraf podrà derivar dones dels municipis de Canyelles, Cubelles i Olivella per participar en aquest programa que ofereix una intervenció psicosocial orientada a  recuperar la seva autonomia, incrementar la seva resiliència, impulsar l’empoderament i enfortir la independència econòmica mitjançant la formació i el suport en la recerca d’ocupació. El programa també presta especial atenció a dones refugiades i migrants i als seus fills/es, i a les víctimes de tràfic i explotació sexual.

El projecte “Lila”, coordinat pel Grup ABD, integrat per diferents entitats en defensa de les persones amb fragilitat social, també busca fomentar i enfortir la cooperació interinstitucional per incrementar la capacitat de les parts interessades i dels professionals a l’hora de donar suport a les supervivents. En el marc d’aquest projecte s’han programat cursos d’alfabetització digital, arte-teràpia, música, cuina d’aprofitament, entre d’altres. Les dones interessades a participar-hi poden enviar un correu a siad@ccgarraf.cat.

En la sessió plenària també es va aprovar un conveni amb l'Ajuntament d'Olivella per la continuïtat del programa intergeneracional de joventut, polítiques d'igualtat i gent gran. A través d’aquest conveni, les dues institucions acorden continuar desenvolupant aquest programa que inclou diferents propostes en aquests tres àmbits. En aquest sentit, s’han programat pel darrer trimestre d’aquest any diferents activitats com un taller d’iniciació al dibuix Manga, que es farà al nou Espai Jove, un  taller de fotografia sobre les cures i un cafè xerrada en el marc de l’Espai Entre Dones, recentment creat. Pel que fa a la gent gran, s’han programat activitats d’oci, salut i de caire social aprofitant les festivitats com la castanyada el proper mes d’octubre.

En l’àmbit d’ensenyament al ple es va ratificar, per unanimitat, la resolució d’atorgament d’ajuts individuals de menjador escolar per necessitat socioeconòmiques pel curs 2023-2024. S’han aprovat 2.579 ajuts individuals de menjador escolar, que correspon al 70% de les sol·licituds presentades. L’import total dels ajuts és de 2.705.710 €. La convocatòria continua oberta durant tot el curs escolar per a aquelles famílies que no hagin pogut presentar la sol·licitud al mesos de maig i juny.

Així mateix, al ple es va fer lectura de la Declaració institucional de suport a tots els afectats i afectades pel terratrèmol al Marroc i de les inundacions a Líbia. A través d’aquesta declaració, el plenari comarcal mostra el seu suport i solidaritat amb el poble del Marroc i les persones afectades pel devastador terratrèmol que va sacsejar el passat divendres 8 de setembre la zona del Gran Atlas. Així mateix, el Consell Comarcal del Garraf fa arribar les condolences a les famílies de les víctimes i a les comunitats marroquina i líbia de la comarca, fa una crida a la ciutadania a mostrar la seva solidaritat fent donacions a les ONG que treballen sobre el terreny per atendre les poblacions afectades i acorda fer una aportació econòmica, per contribuir a les tasques d'assistència humanitària en aquests dos països.

En relació al projecte “Garraf: camins, patrimoni i natura”, el plenari va aprovar un conveni de col·laboració amb l’Agència de Desenvolupament Econòmic NODE Garraf per a la promoció i difusió de les eines tecnològiques i altres materials com la web amb itineraris www.rutesgarraf.cat, el perfil a wikiloc i el joc de pistes virtual, el vídeo promocional, entre d’altres, creats per gaudir de la natura, el paisatge i el patrimoni del Garraf.

En l’apartat de mocions, es va aprovar la moció del grup comarcal del PP per anul·lar l’adhesió del Consell Comarcal del Garraf a l’Associació de Municipis per la Independència, amb vots a favor del PP, PSC i Vox, vots en contra de Junts, ERC i CUP, i abstencions de ECP-Confluència i Transformem Vilanova.

Tot seguit, es va rebutjar la moció del grup comarcal de la CUP contra la celebració de la Copa Amèrica de vela al Garraf, amb vots a favor de la CUP i vots en contra de PSC, Junts, ERC, ECP-Confluència, PP i Vox.

En la sessió plenària van prendre possessió com a conselleres Tània Reyes Torbisco, de la CUP, i Rosalía Márquez Rasero, del PSC. També es va donar compte de la renúncia com a consellera de Teresa Llorens Carbonell, del PSC, i de Ricardo Izquierdo Barjola, de Transformem Vilanova.

 

Darrera actualització: 02.10.2023 | 12:35

Imatges