El ple comarcal aprova el programa de serveis socials i joventut pels propers tres anys

Dimarts, 4 d'octubre de 2022 a les 00:00

Durant la sessió plenària també es va aprovar l’atorgament de 2.447 ajuts de menjador escolar per a aquest curs.

El ple del Consell Comarcal del Garraf, celebrat dijous passat, va aprovar per unanimitat el contracte programa de coordinació, cooperació i col·laboració entre el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal del Garraf en matèria de serveis socials i joventut, pels propers tres anys.

A través d’aquest contracte programa, l’ens comarcal presta els serveis socials d’atenció primària i dependència, en col·laboració amb els ajuntaments de Canyelles, Cubelles i Olivella; i també altres serveis d’àmbit comarcal com el Servei especialitzat d’atenció a la infància i adolescència, el Servei comarcal de joventut i el Servei de transport adaptat.

Els àmbits d’infància i adolescència, i de gent gran són els dos eixos principals de les novetats per als propers tres anys. D’una banda, es fa un important increment en el Servei d’intervenció socioeducativa per a infants i joves en risc, i es consolida un recurs per a joves en situació de vulnerabilitat, amb l’objectiu de detectar i prevenir situacions i conductes de risc, i contribuir a l’acompanyament en el benestar i emocional d’infants i joves. De l’altra, s’incorpora un nou programa d’Envelliment Quilòmetre Zero, que es vincularà a les accions de l’estratègia comarcal “Garraf, comarca cuidadora”, i treballarà per un envelliment actiu i saludable.

Durant la sessió plenària també es va aprovar l’atorgament de 2.447 ajuts de menjador escolar per necessitats socioeconòmiques i geogràfiques per a l’alumnat d’educació infantil, segon cicle, primària i secundària obligatòria per a aquest curs. D’aquests ajuts, 2.205 corresponen al 70% del preu del menjador i 242 al 100%. (Vots a favor: del PSC, ERC, Junts, Ciutadans i el conseller no adscrit; vots en contra: SOM VNG i abstenció de Construïm, CUP i En Comú Guanyem).

També es va aprovar per unanimitat l’adhesió del Consell Comarcal del Garraf a l’acord del govern de la Generalitat de Catalunya de 31 de maig en relació amb els contractes públics de subministrament de productes alimentaris, de concessió de serveis que incorporin prestació de serveis alimentaris, i de serveis de menjadors col·lectius. A través d’aquesta adhesió l’ens comarcal impulsarà, conjuntament amb els menjadors escolars que gestiona, l’alimentació saludable i de qualitat, amb productes de temporada, de proximitat i de producció ecològica, entre d’altres.

Així mateix, es van aprovar els convenis de cooperació amb l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i l’Ajuntament de Sitges per a la prestació del servei de transport adaptat. A través d’aquest servei es facilita l’accés de les persones discapacitades, amb dependència o amb dificultats de mobilitat als centres ocupacionals de la Fundació l’Espiga i de Mas Albornà de Vilafranca del Penedès.

El ple també va aprovar l’adhesió a la Declaració de Montcada i Reixac de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat per uns espais naturals propers als entorns urbans, sostenibles, saludables i resilients. A través d’aquest acord s’impulsa la connexió dels pobles amb la natura per millorar el benestar de les persones, i la protecció dels espais naturals que hi ha prop dels entorns urbans. Aquest compromís s'ajusta als objectius i criteris del Pla de mandat del Consell Comarcal del Garraf, i es porta a terme mitjançant diversos projectes relacionats amb la conservació i la protecció del territori, en col·laboració amb els ajuntaments de la comarca.

A la sessió plenària també es va donar compte de l’adjudicació de les obres d’adequació de l'accés al Castellot de Garraf de Sitges i de l’actuació de difusió mitjançant un vídeo promocional i recull fotogràfic, que formen part del projecte comarcal “Garraf: camins, patrimoni i natura”, i de les obres de millora de la calefacció, climatització i adequació de les fusteries de Can Pahissa de Vilanova i la Geltrú, que formen part del projecte “Eficiència energètica del Garraf”. Aquestes actuacions reben cofinançament del programa operatiu del Fons Europeu per al Desenvolupament  Regional de la Unió Europea 2014-2020, eixos 4 i 6.

Durant el ple, Graciela Haydée Falconi Romero d’En Comú Guanyem va prendre possessió com a consellera del Consell Comarcal del Garraf, en substitució a Narcís Pineda Oliva, que va presentar la seva renúncia el passat 30 de juny.

Darrera actualització: 14.10.2022 | 09:07