El Consell de la Gent Gran del Garraf se suma a la commemoració del Dia Mundial de presa de Consciència de l'Abús i el Maltractament en la Vellesa

Dimarts, 15 de juny de 2021 a les 00:00

S’ha fet un vídeo i un manifest per a denunciar el maltractament a les persones grans

El Consell Consultiu de la Gent Gran del Garraf se suma a la commemoració del Dia Mundial de presa de Consciència de l'Abús i el Maltractament en la Vellesa, amb la participació en un vídeo creat per iniciativa de la Xarxa de Comarques per l'Envelliment i de l’Oficina de la Gent Gran Activa de la Generalitat de Catalunya per a denunciar el maltractament a les persones grans.

També s’ha elaborat un manifest per a reivindicar la necessitat de garantir la protecció i la seguretat de les persones grans, i de promoure el respecte i el tracte digne en totes les etapes de la vida. El manifest també recorda que s’han de posar els recursos necessaris per a prevenir, detectar, intervenir i acompanyar a les persones grans en situacions de maltractament.

La Xarxa de Comarques per l'Envelliment està formada per 33 comarques de Catalunya, i es va crear per iniciativa del personal tècnic dels consells comarcals de l'Alt Penedès, Anoia, Baix Llobregat i Garraf, amb l’objectiu de proposar accions conjuntes, dinamitzar els consells de gent gran, i compartir bones pràctiques als diferents territoris.

Tornen les  trobades presencials després de més d’un any de reunions virtuals

El passat 27 de maig es van reprendre les trobades presencials del Consell Consultiu de la Gent Gran del Garraf, després de més d’un any de reunions virtuals, amb motiu de la pandèmia. 

La reunió va comptar amb la participació de Nelson Araújo, conseller delegat de Gent Gran; David Agustí, director de l’Oficina de Gent Gran Activa de Catalunya; representants de les regidories de gent gran dels ajuntaments de la comarca i representants de les diferents entitats de gent gran.

Durant la reunió es van abordar temes com la pandèmia de la Covid-19 i les seves conseqüències en la gent gran, els models de futur de les residències, la defensa de la sanitat pública, la solitud, entre d’altres.

També es va explicar el pla de treball sobre les conclusions de 8è Congrés de la Gent Gran de Catalunya, celebrat a l’octubre de 2019, que inclourà sessions territorials semestrals, així com la creació d’un espai web que recollirà les polítiques públiques de cada territori en aquest àmbit.

Finalment, es va fer un repàs de les jornades telemàtiques realitzades durant aquests mesos de pandèmia sobre temes d’interès per a la gent gran com la crisi de les residències, la bretxa digital, la responsabilitat de la cura dels més grans o la Llei de l’Eutanàsia. Totes aquestes sessions es poden veure al canal de youtube del Consell Comarcal del Garraf.

Darrera actualització: 05.09.2022 | 13:36