El Consell Comarcal del Garraf s’adhereix al Dia internacional contra la LGBTIfòbia

Dilluns, 17 de maig de 2021 a les 00:00

Per continuar donant resposta a tota situació de discriminació, d'injustícia i de violència envers les persones, per llur identitat de gènere

El Consell Comarcal del Garraf s'adhereix la jornada del 17M, Dia Internacional contra la LGBTIfòbia, per continuar donant  resposta a tota situació de discriminació, d'injustícia i de violència envers les persones, per llur identitat de gènere o llurs orientacions sexuals i afectives.

Al setembre de 2020 es va crear la Taula Comarcal d'Igualtat conjuntament amb els ajuntaments de Canyelles, Cubelles i Olivella, com un espai interdisciplinari per a treballar amb diferents professionals de la comarca en l’atenció i prevenció de situacions de discriminació per raó de gènere, d’orientació sexual i d’identitat de gènere. L’objectiu principal d’aquest espai és incorporar transversalment la perspectiva de gènere, promovent activament la igualtat efectiva de dones i homes, i la no-discriminació de les persones LGBTI.

Dins d'aquesta col·laboració els tres ajuntaments han organitzat una pintura mural col·laborativa al voltant de la jornada del 17M, per contribuir a la sensibilització de la població en la diversitat sexual i de gènere.

D’altra banda, des del Servei d’Atenció Integral – SAI Garraf es realitza un treball d’acompanyament a persones que estan patint discriminacions i agressions per la seva condició sexual i de gènere, i es dona resposta a les demandes de canvi de nom de la targeta sanitària de les persones trans.

També des del SAI Garraf es va fer la diagnosi i redacció del Pla de Polítiques LGBTI del Consell Comarcal del Garraf, Ajuntament d'Olivella i Ajuntament de Canyelles que marca les línies de treball d’aquestes institucions i que s’ha començat a desenvolupar, donant prioritat a la formació de tot el personal.

Darrera actualització: 05.09.2022 | 14:09