El Consell Comarcal del Garraf celebra el primer ple de l’any

Divendres, 18 de febrer de 2022 a les 00:00

Durant la sessió plenària es van aprova punts relacionats amb el Referent d’Ocupació Juvenil i l’Oficina Comarcal d’Habitatge entre d'altres

Ahir es va celebrar la primera sessió plenària del Consell Comarcal del Garraf, d’aquest any. El ple es va iniciar amb la lectura compartida de la Declaració institucional amb motiu del Dia Internacional de les Dones que es commemora el 8 de març.

A través d’aquesta declaració, consellers i conselleres de tots els grups polítics presents al Consell Comarcal del Garraf defensen la necessitat de continuar lluitant amb força pels drets de les dones al nostre país i arreu, perquè encara no estan plenament garantits, tot i els avenços aconseguits en l’àmbit del pensament feminista, la lluita organitzada i les polítiques públiques.

Durant el ple es van aprovar, per unanimitat, les pròrrogues per a l’any 2022 dels convenis de col·laboració entre el Consell Comarcal del Garraf i els ajuntaments d’Olivella, Canyelles, Cubelles, Sitges, Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú per al desenvolupament del programa Referent d’Ocupació Juvenil.

Aquest programa, proposat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, és gestionat per l’ens comarcal des de l’any 2019 i centra les seves actuacions en la lluita contra l’abandonament escolar i la precarietat laboral de joves d’entre 16 i 29 anys, una necessitat compartida pels ajuntaments.

D’altra banda, a la sessió plenària es va ratificar l’acord d’aprovació del conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Garraf i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, per a la gestió dels ajuts en matèria de rehabilitació residencial que aprovi la Generalitat de Catalunya en el marc del Pla Estatal de Recuperació, Transformació i Resiliència per fer front a la crisi derivada de la Covid-19 i de l’instrument de recuperació Next Generation EU.

Així mateix, es va aprovar la pròrroga del conveni de col·laboració entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i el Consell Comarcal del Garraf per la continuïtat de l’Oficina Comarcal d’Habitatge que ofereix els serveis d’assessorament, informació i tramitació d’ajuts relacionats amb la compra, el lloguer i la rehabilitació, entre d’altres.

Igualment, al ple es va aprovar la pròrroga del conveni de col·laboració entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i el Consell Comarcal del Garraf per a la gestió del Programa de Mediació per al Lloguer Social, per facilitar a la ciutadania la gestió d’aquests serveis en el territori.

Aquests tres punts es van aprovar amb vots a favor de Junts, PSC, ERC, Ciutadans i el conseller no adscrit, i l’abstenció de CUP, Construïm, En Comú Guanyem i SOM VNG.

En l’àmbit de medi ambient, a la sessió plenària es va aprovar per unanimitat l’adhesió de l’ens comarcal a la Declaració del II Congrés Nacional d’Educació Ambiental “Per transitar de l’acció individual a la transformació col·lectiva”, a través de la qual s’impulsa un  procés per a definir un full de ruta per al trànsit de la societat cap a una nova cultura de la sostenibilitat.

La Declaració ressalta la necessitat d’aportar els recursos humans, econòmics, professionals i materials per a una implantació efectiva de l’educació ambiental en tots els sectors, amb aliances entre diferents actors per a estimular els espais de participació, amb la incorporació de totes les dimensions de la recerca, la ciència i el coneixement a la pràctica de l’educació ambiental.

Igualment, es va aprovar per unanimitat la primera addenda del conveni de col·laboració entre el consell comarcal i els sis ajuntaments per a la gestió del Servei del Medi Natural i Litoral del Garraf. Aquest servei impulsa i organitza activitats de sensibilització i educació ambiental, adreçades especialment als centres educatius, per transmetre valors envers la sostenibilitat i la cura del medi ambient, així com coneixements sobre territori, els ecosistemes terrestres i aquàtics, i l’impacte dels residus sobre el medi natural.

Mocions

Al ple es va aprovar una moció presentada per ERC pel compromís del Consell Comarcal del Garraf i els grups polítics que el conformen, en contra de la corrupció. A través d’aquesta moció s’acorda mostrar el ferm rebuig de l’ens comarcal a totes les pràctiques polítiques considerades com corrupció, per tal de reforçar el compromís de la institució amb les pràctiques de transparència i bon govern. Aquesta moció es va aprovar amb vots a favor Junts, PSC, ERC, Ciutadans, CUP, Construïm i En Comú Guanyem i el conseller no adscrit, i l’abstenció de SOM VNG.

Tot seguit, es va aprovar per unanimitat una moció presentada per Construïm per a la defensa de l’alletament als espais públics de la comarca. A través d’aquesta moció s’acorda declarar la comarca del Garraf com a espai amic de la lactància materna, recomanar la revisió de les normatives municipals públiques sota aquesta mirada, oferir informació pública sobre els suports que les mares que alleten tenen a la seva disposició, incloure aquesta necessitat en el pla d’igualtat i impulsar accions al respecte, entre d’altres.

Durant el ple també es va donar compte de la comunicació presentada pel Sr. José Diego Tendero Rebollo d’abandonar el grup comarcal de Ciutadans i continuar exercint les funcions com a conseller comarcal no adscrit, i de la renúncia del Sr. Xavier Salmerón i Carbonell al càrrec de conseller comarcal.

Darrera actualització: 05.09.2022 | 07:20