El Consell Comarcal del Garraf aprova la nova organització per la legislatura 2023-2027

Dimarts, 1 d'agost de 2023 a les 00:00

L’estructura contempla quatre grans àrees de gestió: Serveis generals i organització; Cultura, patrimoni, ocupació i esports; Ordenació territorial i habitatge; i Serveis a les persones.

Al ple extraordinari del Consell Comarcal del Garraf, celebrat avui, s’ha donat compte dels decrets de presidència relatius a l’organització institucional per la legislatura 2023-2027. L’estructura política proposada pel nou govern de l’ens comarcal, presidit per Mònica Gallardo Montornés i format pels grups polítics Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i Junts-Compromís Municipal, inclou cinc vicepresidències que substituiran la presidència en cas d’absència, malaltia, vacant o impediment, i aniran a càrrec de Teresa Llorens i Carbonell (PSC), Rosa Fonoll Ventura (Junts), Francisco José Perona (PSC), Jaume Carol Roldan (Junts) i Marta Verdejo Sánchez (PSC).

Durant la sessió plenària també s’ha fet el nomenament dels consellers i les conselleres que integraran la Junta de Govern: Francisco José Perona Jiménez (PSC), Ana Herrera Bordallo (PSC), Gisela Vargas Reyes (PSC), Marta Verdejo Sánchez (PSC), Luis Miguel García Alcaraz (PSC), Renata Bedós Stout (PSC), Nelson Araujo Ozuna (PSC), Rosa Fonoll i Ventura (Junts), Jaume Carol Roldán (Junts), Rosa Tubau Lloria (Junts).

L’estructura del Consell Comarcal del Garraf contempla quatre àrees de gestió, que comptaran amb la representació de diversos consellers i conselleres a la presidència i vicepresidència, així com a les conselleries delegades:

Àrea de Serveis Generals i Organització

  • Presidència de l’Àrea: Rosa Tubau Lloria
  • Vicepresidència de l’Àrea: Ana Herrera Bordallo
  • Conselleria delegada de Recursos Humans i Organització: Jaume Carol Roldan
  • Conselleria delegada d’Hisenda: Josep de Barberà Johera
  • Conselleria delegada de Comunicació, Atenció Ciutadana i Transformació Digital: Rosa Tubau Lloria

Àrea de Cultura, Patrimoni, Ocupació i Esports

  • Presidència de l’Àrea: Renata Bedós Stout
  • Vicepresidència de l’Àrea: Rosa Huguet Sugranyes
  • Conselleria delegada d'Ocupació i Promoció Econòmica: Luis Miguel García Alcaraz
  • Conselleria delegada de Cultura: Mònica Gallardo Montornés
  • Conselleria delegada de Patrimoni: Teresa Llorens Carbonell
  • Conselleria delegada d’Esports: Renata Bedós Stout

Àrea de Serveis a les Persones

  • Presidència de l’Àrea: Albert Bonet Huete
  • Vicepresidència de l’Àrea: Gisela Vargas Reyes
  • Conselleria delegada d'Ensenyament, Igualtat, Feminisme i LGTBI: Gisela Vargas Reyes
  • Conselleria delegada de Joventut: Quim-Fèlix Ruiz i Collado
  • Conselleria delegada de Gent Gran: Nelson Araujo Ozuna
  • Conselleria delegada de Serveis Socials: Ana Herrera Bordallo
  • Conselleria delegada de Salut: Antònia Pulido Fernández
  • Conselleria delegada de Convivència, Diversitat i Ciutadania: Albert Bonet Huete
  • Conselleria delegada de Cooperació: Julio Ruiz Melero

Àrea d'Ordenació Territorial i Habitatge

  • Presidència de l’Àrea: Luis Miguel García Alcaraz
  • Vicepresidència de l’Àrea: Rosa Fonoll Ventura
  • Conselleria delegada de Planejament i Projectes Europeus: Francisco José Perona Jiménez
  • Conselleria delegada d’Habitatge: Xavier Roig Juan
  • Conselleria delegada de de Medi Natural i Transició Energètica: Jaume Carnicer Mas

A la sessió plenària també s’ha aprovat el calendari de sessions, per unanimitat. Els plens de caràcter ordinari es fan habitualment els quarts dijous no festius dels mesos senars, la propera sessió plenària es farà el 28 de setembre. Les sessions ordinàries de la Junta de Govern es convocaran els dimecres no festius alterns de cada mes, les comissions informatives i la junta de portaveus es realitzaran els dijous, una setmana abans de la celebració de la sessió plenària i el Consell d’Alcaldies celebrarà les seves sessions trimestralment.

Igualment,  s’ha donat compte de la constitució dels grups polítics comarcals i se n’han nomenat els portaveus: presidència: Mònica Gallardo Montornés; vocals: Teresa Llorens Carbonell, Grup comarcal Partit dels Socialistes de Catalunya; Rosa Huguet Sugranyes, portaveu Grup comarcal Junts – Compromís Municipal; Carme Almirall Viñola, portaveu Grup comarcal Esquerra Republicana – Acord Municipal; Pau Garriga i Gabaldà, portaveu Grup comarcal Candidatura d’Unitat Popular – Amunt Portaveu; Iolanda Sánchez Alcaraz, portaveu Grup comarcal En Comú Podem – Confluència; Juana Navarrete Jiménez, portaveu Grup comarcal Partit Popular del Garraf; José Antonio Gilabert Delgado, portaveu Grup comarcal Vox Garraf; Ricardo Izquierdo Barjola, portaveu Grup comarcal Transformem Vilanova i la Geltrú.

De la mateixa manera, s’ha aprovat la creació de la Comissió de coordinació de govern del Consell Comarcal del Garraf amb vots a favor de PSC i Junts, l’abstenció de PP, ERC, ECP-Confluència, Vox i Transformem Vilanova i la Geltrú, i vots en contra de la CUP. Aquesta comissió farà el seguiment i la coordinació de les actuacions i projectes comarcals, amb caràcter estable, integrada per presidència, vicepresidències, i consellers i conselleres del govern. Les sessions tindran caràcter quinzenal.

També s’han aprovat les retribucions i assignacions dels representants de cada grup polític i les dietes dels conselleres i conselleres per assistència a plens i reunions, amb vots a favor del PP, PSC, Junts, ERC i Transformem Vilanova i la Geltrú, vots en contra de la CUP i l’abstenció de ECP-Confluència i Vox, i vots en contra de la CUP. Al ple també s’ha aprovat el nomenament de la gerència, que anirà a càrrec de Mila Arcarons i Oferil, amb vots a favor del PSC, Junts i ERC, i abstencions del PP, CUP, ECP-Confluència, Vox i Transformem Vilanova i la Geltrú.

Finalment, s’ha aprovat la designació dels consellers i les conselleres que ostentaran la representació del Consell Comarcal del Garraf en diversos òrgans col·legiats amb vots a favor del PSC i Junts, i l’abstenció del PP, ERC, ECP-Confluència, Vox i Transformem Vilanova i la Geltrú. La representació dels conselleres i les conselleres serà la següent: Mònica Gallardo Montornés a l’Agència de Desenvolupament Econòmic del Garraf – NODE Garraf, al Consorci de Promoció Turística del Penedès, al Consell Territorial del Penedès del SOC-CC, a la Fundació Pro-Penedès, al Consorci Sanitari de l’Alt Penedès Garraf, a la Fundació Privada Sant Antoni Abad, al Grup de treball del Pla Territorial Parcial del Penedès i al Consorci de Normalització Lingüística Alt Penedès Garraf.

Així mateix, Luis Miguel Garcia Alcaraz serà el representant del Consell Comarcal del Garraf al Consell General del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona; Gisela Vargas Reyes al Consell Escolar Municipal d’Ensenyament de Vilanova i la Geltrú; Jaume Carnicer Mas al Consell Coordinador del Part Natural del Garraf, a l’Assemblea general de la Xarxa de ciutats i pobles cap a la sostenibilitat de la Diputació de Barcelona i a l’Assemblea de la Federació d’Agrupacions de Defensa Forestal del Penedès i Garraf; Xavier Roig Juan a la Xarxa de serveis locals d’habitatge de la Diputació de Barcelona; Renata Bedós Stout als òrgans del Consell Esportiu del Garraf; i Julio Ruiz Melero al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Durant el ple també ha pres possessió del càrrec el conseller Carlos Remacha López del Partit Popular.

Darrera actualització: 01.08.2023 | 18:27

Imatges