El Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes presenta el programa i el cartell de l’Arts i Natura Festival 2022

Divendres, 16 de setembre de 2022 a les 00:00

En aquesta edició es destinarà el recapte solidari a l’Associació Salut Mental Garraf

El Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes (CIRMAC) va presentar ahir la programació i el cartell de l’Arts i Natura Festival, que se celebrarà els dies 8 i 9 d’octubre als jardins de la Masia d’en Cabanyes. Aquesta és una proposta familiar i solidària, que permet a grans i petits endinsar-se durant un cap de setmana en el món de la literatura, les arts, el teatre, la música, la natura i l’esport, amb una variada programació d’activitats creatives.

Durant la presentació, la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Mònica Gallardo, va ressaltar el compromís de tirar endavant aquest festival, que “té moltes virtuts i coses a oferir al públic, i també una vessant solidària”. En aquest sentit, va remarcar que “aquesta presentació ens serveix per a incidir en la voluntat i anhel que tenim des d’aquesta institució, i d’aquest govern en aquest mandat, d’esdevenir, de transformar i d’aconseguir tots els recursos perquè la nostra comarca sigui una comarca cuidadora, i aquest també és un exemple d’aquesta mirada i d’aquesta voluntat que posem en tot allò que s’organitza des d’aquesta institució”.

Per la seva part, la consellera de cultura, Teresa Llorens, va destacar que amb aquest festival “volem posar en valor aquest patrimoni natural i arquitectònic” i va remarcar un valor afegit: “aquesta activitat cultural també potser ser un element que pot generar activitat econòmica, i despertar consciència social en el conjunt de la ciutadania”.

Com és habitual en l’Arts i Natura Festival, la imatge del cartell ha estat encarregada a un artista de la comarca, amb l’objectiu de difondre el treball dels creadors del territori i d’afavorir noves mirades de la Masia d’en Cabanyes, que ha estat pintada per molts artistes al llarg del temps.

En aquesta ocasió el cartell del festival l’ha realitzat l’il·lustrador i dissenyador gràfic cubellenc Pablo Bondia, que s’ha inspirat en el treball del pintor belga, René Magritte, una de les figures més destacades del surrealisme. El dissenyador va explicar que “a Magritte li agradava molt jugar amb el fons i l’espai en blanc, i jo he volgut fer el mateix amb aquest cartell, on la figura principal és el Manuel de Cabanyes i està creat pels núvols, l’estel i el sol, amb un segon element principal que és la casa i a sota les activitats, que es realitzen durant el festival”. El cartell ha estat realitzat amb la tècnica d’il·lustració digital, amb pinzells que li donen un efecte artesanal.

Pablo Bondia va estudiar disseny gràfic a l’Escola de disseny i arts visuals LCI, de Barcelona, mentre desenvolupava projectes per empreses i treballava com a director creatiu en una companyia de teatre. Actualment desenvolupa projectes tant en l’àmbit de la il·lustració com en el del disseny, rep encàrrecs a nivell internacional i, la seva passió per la música també l’ha dut a col·laborar amb la indústria musical.

Com en les edicions anteriors, l’Arts i Natura Festival destinarà el seu recapte a fins solidaris, enguany l’entitat escollida és l’Associació de familiars i afectats de malaltia mental del Garraf (AFAMMG). Segons la consellera de cultura, “hem volgut al llarg de tots aquests anys que la petita entrada simbòlica per participar en les activitats del festival pugui anar a una entitat social que estigui treballant d’una manera ferma i valenta en el nostre territori, i sobre tot en moments com el que estem ara, en què la salut mental és un tema importantíssim, ho és sempre, però ara després de la pandèmia encara s’ha posat més de relleu i pensem que és important poder contribuir amb l’entitat”.

La presidenta de l’AFAMMG, Carme Muntané, va agrair l’oportunitat de participar en el festival perquè “també és una manera de donar-li ressò a l’entitat” i va explicar que “l’associació treballa per millorar les condicions de la salut mental, independent que sigui considerat malaltia o trastorn". L’AFAMMG proporciona un acompanyament integral a les persones que ho requereixin, promou accions de sensibilització per tal d’erradicar l'estigma, l’autoestigma i els prejudicis que es generen entorn de les malalties i les persones amb algun tipus de diagnòstic en salut mental.

El programa del festival inclou vint-i-sis activitats que s’aniran desenvolupant durant el dia de dissabte i diumenge al matí, amb la  col·laboració de diferents persones i entitats del territori de l’àmbit de la cultura, el lleure i l’esport. El públic participant trobarà propostes per a infants des de 0 fins a 12 anys, la majoria d’elles per a gaudir en família: lectures dramatitzades de contes, titelles, cinema infantil, dansa, música, ioga, tallers artístics creatius i d’altres vinculats a la natura i al coneixement de l’entorn. Per segon any consecutiu es realitzarà la Cursa Solidària Arts i Natura, que organitza el Consell Esportiu del Garraf.

La present edició del festival compta amb la col·laboració i implicació d’Alba Llorens, l’Artífex (Lluís Amarè), l’Associació dels Tres Tombs, Carles Vallès,  Companyia Peus Grossos (Clara Soler), Consell Esportiu del Garraf, l’Escola d’Arts Escèniques Flow Center, Estudi de Dansa, El Cep i la Nansa, Elim, Ester Collell, Gal Gomila, La Tecla  Gràfica (Mercè Pedraza), Lali Jasjev Kaur, Maria Armengol, Lau Ioga & Workshops, Mancomunitat Tegar del Garraf, Montse Massana, Noemí Prous, Petit Cineclub, Musicoteràpia del Garraf, Rosa Masana, Tona Casas, Servei del Medi Natural i Litoral del Garraf, Mercats Municipals i Xarxa de Biblioteques de Vilanova i la Geltrú. Així mateix, l’alumnat de l’Institut Joan Ramon Benaprès - Escola d’Hostaleria de Sitges col·labora al festival oferint el servei de bar i restauració.

Enguany hi ha dos tipus d’entrades: de dia i de cap de setmana, i tenen un cost de 4€ i 7€ per persona, respectivament, i es podran adquirir a través del web www.masiadencabanyes.cat a partir de la propera setmana.

La cursa solidària, que es realitzarà el diumenge dia 9, té un cost d’inscripció de 7 € per parella (infant acompanyat d’un adult). Les inscripcions es formalitzaran a través del web del Consell Esportiu del Garraf www.cegarraf.cat. El recapte de la cursa també es destinarà a l’AFAMMG.

Darrera actualització: 19.09.2022 | 09:47