Dia Internacional dels Museus a la Masia d'en Cabanyes

Dimecres, 8 de maig de 2024 a les 00:00

El 18 de maig se celebra la Nit dels Museus, que enguany coincideix amb el Dia Internacional dels Museus. Com cada any, el Consell Comarcal del Garraf se suma a la celebració amb diverses activitats al Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes. Masia d’en Cabanyes.

El 18 de maig se celebra la Nit dels Museus, que enguany coincideix amb el Dia Internacional dels Museus. És el dia en què els equipaments culturals són els grans protagonistes: obren les seves portes i ofereixen una atractiva i variada programació d'activitats, per apropar el patrimoni cultural a la ciutadania i sensibilitzar-los sobre la importància que tenen els museus en el desenvolupament de la societat.

En l'edició d'enguany s'ha escollit com a lema general "Museus per l'educació i la investigació", pel paper que juguen les institucions culturals de fomentar la curiositat i la creativitat, contribuir a la investigació, i proporcionar una plataforma per la difusió de noves idees. 

Per celebrar la Nit dels Museus, els museus de Vilanova i la Geltrú obriran portes de 19 a 24 h, amb visites gratuïtes i diferents activitats, actuacions musicals, espais gastronòmics i un joc concurs infantil. Aquí podeu consultar la programació de tots els museus de la ciutat.

Com cada any, el Consell Comarcal del Garraf se suma a la celebració amb diverses activitats al Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes (CIRMAC) - Masia d’en Cabanyes:

Dissabte 18 de maig

11, 12 i 13 h. Visites comentades. Descoberta del CIRMAC i el llegat Cabanyes. Entrada gratuïta. Cal fer inscripció prèvia

17:30 h. Around the world. Conte en anglès a càrrec de Kids&Us. Activitat familiar gratuïta. Cal fer inscripció prèvia

18:10 h. Pintacares i tallers creatius. En anglès, a càrrec de Kids&Us.  Activitat familiar gratuïta. Cal fer inscripció prèvia

De 19 a 24 h. Portes obertes. Podeu  conèixer el CIRMAC durant la Nit dels Museus, amb servei de guia i animació teatralitzada amb els personatges històrics Pepita d'Olzinelles i Jean Luc, vestits amb indumentària de Pere Arenas. Entrada gratuïta. Servei de bar i àpats als jardins, a càrrec de Caserco.

19:30 h, 21:30 h i 22:30 h. El bagul dels Cabanyes. Espectacle als jardins a càrrec de la companyia de titelles La Tija. Activitat gratuïta per a tots els públics. Sessions de 30'.

20:15 h. Actuació musical de la Latin Band. Actuació als jardins del combo de latin de l'Escola i Conservatori municipal de música Mestre Montserrat. Activitat gratuïta. Durada 45'.

Diumenge 19 de maig

11, 12 i 13h. 11, 12 i 13 h. Visites comentades. Descoberta del CIRMAC i el llegat Cabanyes. Entrada gratuïta. Cal fer inscripció prèvia

Aquest esdeveniment s’organitza des del 1977 per iniciativa del Comitè Internacional dels Museus (ICOM).

Darrera actualització: 10.05.2024 | 14:00